Hete zoetzure kip

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Bevat per portie

432 kcal
30 g eiwit
20 g vet
34 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2,5 cm verse gember, in luciferreepjes
  • 2 middelgrote rode chilipepers, zaadjes verwijderd en in dunne ringen
  • 250 g scharrelkippendijfilet, in reepjes van 1 x 2,5 cm
  • 1 eetlepel shaoxing (rijstwijn) of droge sherry
  • 250 g courgettespaghetti (courgetti)
  • handje geroosterde sesamzaadjes, voor de garnering
  • voor de saus
  • 50 ml mirin
  • 1 theelepel chilibonenpasta
  • 2 eetlepels zoutarme sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels vloeibare honing

Bereiden

Doe de ingrediënten voor de saus in een kommetje. Roer goed door en zet opzij.

Verhit een wok op hoog vuur tot hij begint te roken en schenk de koolzaadolie erin. Voeg zodra de olie heet is de knoflook, gember en chilipepers toe en roer een paar seconden om hun aroma vrij te laten komen. Voeg de kipreepjes toe en schroei in 15 seconden aan één kant dicht; draai dan om en bak nog 1 minuut. Voeg zodra de kipreepjes bruin beginnen te worden de rijstwijn of droge sherry toe. Roerbak nog 2 minuten tot de kip zacht en gaar is.

Giet de saus erbij en roerbak tot de saus ingedikt en glanzend is.

Verdeel de courgetti over twee borden, schik de kip erop, strooi de geroosterde sesamzaadjes erover voor een 'vleugje noot' en serveer meteen.

OPmerking

Dit recept is zoet, spicy, zout en zuur - al mijn favoriete smaken in één gerecht - en perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Je kunt de courgetti erdoor roeren om op te warmen of ze gewoon rauw serveren. Of je kunt er gestoomde groenten en jasmijnrijst bij geven. Wat je ook kiest: enjoy!

Kookboek

Het recept 'Hete zoetzure kip' is afkomstig uit het kookboek...

Wok express

Zin in een snelle en gezonde Aziatische maaltijd? Haal je wokpan uit de keukenkast, want met de 100 wokrecepten van Ching-He Huang heb je genoeg inspiratie om iedere dag te wokken: in 'Wok express' staat er voor ieder wat wils

... lees verder

© Becht / HarperCollins Holland

Kip tips