Gevlinderde kipfilet met sinaasappel en paprikapoeder

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel knoflookgranulaat
  • ½ theelepel pul biber (o.a. Midden-Oosterse supermarkt) of gewone chilivlokken
  • olijfolie, om te besprenkelen
  • sap van 1 kleine of ½ grote sinaasappel
  • 25 g boter, in 3 stukjes
  • 2 ciabatta's
  • slablaadjes
  • voor de kruidenmayo
  • een handvol verse kruiden, zoals basilicum, bladpeterselie en koriander, fijngehakt
  • mayonaise
  • een kneep citroensap

Bereiden

Leg de kipfilets op een snijplank. Leg een hand plat op een kipfilet en snijd de kipfilet met een groot, scherp mes horizontaal door; begin bij het dikste gedeelte, snijd tot je bij het puntige deel komt en zorg ervoor dat je de andere kant niet helemaal doorsnijdt. Herhaal met de andere kipfilet. Klap de kipfilets open als een boek, leg tussen 2 stukken plasticfolie en sla met een deegroller voorzichtig platter tot ze overal even dik zijn.

Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Meng het paprikapoeder met het knoflookgranulaat, de pul biber en flink wat zout en peper. Besprenkel de kipfilets aan beide kanten met olijfolie en bestrooi aan beide kanten met het specerijenmengsel. Leg in de hete pan en bak 3 tot 4 minuten. Keer om en bak nog 2 tot 3 minuten tot de kip bijna gaar is. Knijp de sinaasappel erboven uit en voeg de boter toe; als het niet gaat sissen, zet het vuur dan iets hoger. Schep het sinaasappelsap en de boter gedurende een minuut over de kipfilets tot deze helemaal gaar zijn.

Maak de kruidenmayo door je favoriete gehakte kruiden door mayonaise te roeren en op smaak te brengen met citroensap.

Serveer de kip op de ciabatta's met slablaadjes en de kruidenmayo.

Opmerking

Snelle, eenvoudige kiprecepten zijn handig voor een doordeweekse maaltijd. Dit is een geweldig recept, omdat de kipfilet dankzij de vlindertechniek snel en gelijkmatig gaart, maar het zijn de smaken die me overtuigen. Pittig is altijd een perfecte combinatie met zoet, en als je er ook nog citrusfruit aan toevoegt, dan ben ik meteen verkocht! Maak hetzelfde specerijenmengsel ook eens met citroen of limoen in plaats van sinaasappel.

Kookboek

Het recept 'Gevlinderde kipfilet met sinaasappel en paprikapoeder' is afkomstig uit het kookboek...

Persiana Easy

In 'Persiana Easy' staat het gemak waarmee je kookt centraal: easy does it. Recepten die toegankelijk zijn, geen ingewikkelde technieken vereisen, en voor werkelijk iedereen maakbaar zijn. Het resultaat is Perzische gerechten bomvol smaak

... lees verder

© Good Cook

Kipburger tips