Mexicaanse kipfilet met avocado

4 personen
bereiden

waardering 8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 440 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 paprika, in reepjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, in ringen gesneden
  • ¼ tot ½ theelepel milde chilipeper
  • 2 eetlepels Tamari (glutenvrije sojasaus) of coconut aminos
  • 2 koppen gekookte wilde rijst (eventueel)
  • 2 avocado's, in plakjes gesneden
  • enkele verse korianderblaadjes

Bereiden

Verhit een grote antiaanbakpan op een middelhoog vuur. Voeg de kokosolie en de kip toe. Laat ongeveer 5 minuten bakken tot de kip aan alle kanten bruin is. Roer af en toe om.

Voeg de paprika, de ui, de chilipeper, ¼ theelepel zout en de sojasaus toe. Laat ongeveer 5 minuten bakken tot de ui zacht is.

Dien op met wilde rijst en avocado. Werk af met de koriander.

Kookboek

Het recept 'Mexicaanse kipfilet met avocado' is afkomstig uit het kookboek...

Het metabolismedieet kookboek

Het kookboek bij Haylie Pomroys bestseller 'Het metabolismedieet. Slank in 28 dagen' herhaalt de basisprincipes en legt uit hoe je je metabolisme kunt stimuleren... lees verder

© WPG / Manteau

Kipfilet tips