Chocolademelk met salie

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 8,1obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 liter volle melk
  • 5 verse salieblaadjes, plus extra, ter garnering (desgewenst)
  • 60 g fijne tafelsuiker
  • 75 g cacao, plus extra voor het bestuiven

Voorbereiden

Verwarm de melk met de salieblaadjes op een laag vuur. Neem van het vuur en laat 1 uur trekken.

Bereiden

Giet de melk door een zeef en gooi de salieblaadjes weg.

Giet de melk terug in de pan. Voeg de suiker en cacao toe en verwarm onder af en toe kloppen met een garde.

Klop met een staafmixer schuimig en giet dan in 4 vuurvaste glazen of mokken.

Bestuif de chocolademelk met cacao en garneer desgewenst met een blaadje salie.

Extra benodigd

Zeef, staafmixer

Kookboek

Het recept 'Chocolademelk met salie' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade, de grote passie

Een schitterend gefotografeerde verzameling onweerstaanbare recepten van de populaire gebroeders Tanner. Chris en James laten de veelzijdigheid zien van... lees verder

© Good Cook

Chocolademelk tips