Gefrituurde mozzarellabolletjes (bocconcini fritti)

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 12 bolletjes mozzarella
  • bloem (genoeg om een diep bord te vullen)
  • 4 eieren
  • grof paneermeel (genoeg om een diep bord te vullen, zelfgemaakt of panko)
  • 1 liter arachideolie om in te frituren

Voorbereiden

Laat de bolletjes mozzarella uitlekken en minstens 3 uur of liefst een hele nacht drogen op een rooster.

Bereiden

Stort de bloem op een diep bord. Klop de eieren los in een tweede bord en stort het paneermeel in een derde. Wentel de bolletjes mozzarella eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Schud telkens het teveel eraf.

Verhit de arachideolie in een diepe pan. Test of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te gooien; als de olie flink gaat bruisen is hij goed. Laat de mozzarellabolletjes in de olie glijden en bak ze goudgeel (in 3 tot 4 minuten). Schep ze eruit en leg ze op keukenpapier. Strooi er peper over en serveer het hapje meteen.

Tip

Als je de mozzarella hebt laten drogen, blijven de bolletjes tijdens het bakken steviger. Heb je geen tijd om ze te laten drogen, paneer de bolletjes dan tweemaal achter elkaar.

Zelfgemaakt paneermeel

Voor goed zelfgemaakt paneermeel: snijd boerenbrood in blokjes en meng ze met tijm en rozemarijn. Voeg zout, peper en een scheutje olijfolie toe en zet de blokjes brood circa 20 minuten in een tot 180 °C verwarmde oven. Laat ze afkoelen en maal ze fijn.

Kookboek

Het recept 'Gefrituurde mozzarellabolletjes (bocconcini fritti)' is afkomstig uit het kookboek...

Big Mamma

Kook zoals ze bij Big Mamma doen: met de beste pasta en met plezier, zoals het ook van dit eigenzinnige en vrolijke kookboek afspat. 480 pagina's met overheerlijke... lees verder

© Good Cook

Hapjes tips