Big Mamma

Kookboek Big MammaDit meer dan complete Italiaanse kookboek is een ode aan Big Mamma, Stella di Viesto, en haar Italiaanse keukenbrigade, eigenaar van enkele goed aangeschreven en zeer drukbezochte Italiaanse trattoria (East Mamma en Ober Mamma in Parijs). Maak pasta alla carbonara zoals het hoort, zonder room; gebruik het liefst guanciale en mocht je daar niet aan kunnen komen, vervang het dan door pancetta. Gebruik nooit gemalen peper uit een potje, maar altijd versgemalen! Kook zoals ze bij Big Mamma doen: met de beste pasta en met plezier, zoals het ook van dit eigenzinnige en vrolijke kookboek afspat. 480 pagina's met overheerlijke Italiaanse gerechten: van salades, soepen, lunch- en hoofdgerechten tot en met desserts en cocktails. Van brasato al barolo en pasta alla sarde tot en met basisrecepten als gekonfijte knoflook en tomatensaus. Bovendien geeft 'Big Mamma' tientallen tips en productinformatie: van de keuze voor de juiste vermout, de beste balsamicoazijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van typische Italiaanse ingrediënten.

Auteur(s)
Big Mamma

  • Hardcover
  • 480 pagina's
  • Good Cook
  • ISBN 9789461431721

Voorproefje uit Big Mamma

Alle kookboeken over de Italiaanse keuken

  • Ravioli

    Sandra Mahut

    Ontdek alles dat je moet weten over het thuis ravioli maken en over basisrecepten voor pasta en vullingen. Ga dan aan de slag met allerlei opwindende combinaties, zoals ravioli in misobouillon, kipravioli aan spiesjes... bekijk 'Ravioli'

    • Hardcover
    • 72 pagina's
    • Good Cook
  • The art of pasta

    Lucio Galletto & David Dale

    Met dit pastaboek maakt u zelf de lekkerste pasta en de perfecte cannelloni. Bereid een klassieke Bolognesesaus of een overheerlijke pesto of waag u aan een tot de verbeelding sprekend gerecht als gnocchi... bekijk 'The art of pasta'

    • Hardcover
    • 284 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Pasta Artigiana

    Nino Zoccali

    Met 'Pasta Artigiana' mak je kennis met een bonte verzameling aan regionale Italiaanse pastagerechten. Van smakelijke gevulde verse pasta's tot hartige soepen en zelfs desserts met pasta. De recepten van chef-kok... bekijk 'Pasta Artigiana'

    • Hardcover
    • 226 pagina's
    • Good Cook
  • De Zilveren Lepel Pasta - paperback

    diverse auteurs

    Dit boek biedt meer dan 350 klassieke en moderne recepten voor pastagerechten: droge pasta, verse pasta, lang, kort, gevuld en in allerlei vormen. Uit alle streken van Italië, voor alle... bekijk 'De Zilveren Lepel Pasta - paperback'

    • Paperback
    • 336 pagina's
    • Unieboek
  • Pasta

    Stefano Cavallari

    Stefano Cavallari - chef-kok van de succesvolle Spaghetteria Pasta-bar - neemt je in 'Pasta' mee naar het Italië van zijn jeugd en de pasta's die zijn oma hem leerde bereiden. Van een mooie spaghetti con frutti di mare... bekijk 'Pasta'

    • Paperback
    • 160 pagina's
    • Unieboek Spectrum
  • Lente in Sicilië

    Manuela Darling-Gansser

    In 'Lente in Sicilië' verkent Manuela Darling-Gansser het eiland in de lente, als het op haar mooist is. Het Siciliaanse eten is zoals het landschap: uitgesproken van karakter en enorm in diversiteit. In dit boek... bekijk 'Lente in Sicilië'

    • Hardcover
    • 260 pagina's
    • De Boekenmakers
  • Ciao bella, de smaak van Venetië

    Tessa Kiros

    Van cicchetti en antipasti tot secondi, dolci en alle gangen daaromheen: Tessa Kiros koos voor 'Ciao bella' de lekkerste authentiek Venetiaanse recepten. Een boek om niet alleen uit te koken maar... bekijk 'Ciao bella, de smaak van Venetië'

    • Paperback
    • 2880 pagina's
    • Terra Lannoo
  • De Zilveren Lepel Vis

    diverse auteurs

    De Italiaanse keuken is een van de beste viskeukens ter wereld. Het geheim? Goede, verse ingrediënten die puur en eerlijk zijn bereid. Deze visbijbel bevat meer dan 200 authentieke recepten... bekijk 'De Zilveren Lepel Vis'

    • Hardcover
    • 312 pagina's
    • Van Dishoeck
  • Pizza

    Laura Zavan

    Pizza is het favoriete Italiaanse gerecht van de meeste Nederlanders. In dit boek vind je drie verschillende recepten voor deeg: snel, traditioneel of authentiek gerezen. Wanneer het deeg eenmaal gemaakt is, kun je aan... bekijk 'Pizza'

    • Hardcover
    • 64 pagina's
    • Uitgeverij Becht
  • Pizza

    Alba Pezone

    De vijf beste pizzabakkers van Napels - de bakermat van de pizza - geven hun recepten en geheimen bloot. Deze pizzabijbel - met een omvang van 360 pagina's! - bevat traditionele recepten met bijzondere... bekijk 'Pizza'

    • Hardcover
    • 360 pagina's
    • Good Cook
  • Pizza de luxe

    Jamie Young

    Pizza kent iedereen, als snelle hap in een restaurant, via de pizzakoerier of kant-en-klaar uit de oven. Het wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

    • Hardcover
    • 160 pagina's
    • Manteau
  • De zomer van De Zilveren Lepel

    diverse auteurs

    La vita è bella! Het leven is mooi! Zeker als je aan Italiaanse zomers denkt en het bijhorende heerlijke eten. Met 400 recepten uit 'De zomer van De Zilveren Lepel' creëer je zelf de Italiaanse... bekijk 'De zomer van De Zilveren Lepel'

    • Hardcover
    • 432 pagina's
    • Unieboek - Van Dishoeck
  • Het grote Italiaanse kookboek

    diverse auteurs

    Carpaccio, salade caprese, pasta, lasagne, tiramisu, panna cotta... de Italiaanse keuken verveelt nooit! In 'Het grote Italiaanse kookboek' vind je bekende en minder bekende recepten uit heel... bekijk 'Het grote Italiaanse kookboek'

    • Hardcover
    • 448 pagina's
    • Uitgeverij Becht
  • Reiskookboek Italië

    Onno Kleyn

    Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. En genieten van al die heerlijke Italiaanse lekkernijen die we op de lokale markt en in de winkel zien. Met Onno Kleyn's 'Reiskookboek Italië'... bekijk 'Reiskookboek Italië'

    • Paperback
    • 192 pagina's
    • Unieboek - Van Dishoeck
  • Risotto bellissimo!

    Valéry Drouet

    Ontdek hoe lekker risotto is, hoe heerlijk romig en vol van smaak... Je hoeft in de keuken alleen maar erbij te blijven en je risotto zal altijd een succes zijn. Van klassieke risotto met doperwten en munt tot... bekijk 'Risotto bellissimo!'

    • Hardcover
    • 64 pagina's
    • Good Cook
  • Pasta en risotto

    diverse auteurs

    'Pasta en risotto' is een boek dat je uitnodigt om op reis te gaan. Neem een duik in de smaken van Italië, waar farfalle, linguine, fusilli en rijst vergezeld gaan van de subtiele aroma's van verschillende... bekijk 'Pasta en risotto'

    • Paperback
    • 160 pagina's
    • Terra Lannoo
  • Pesto!

    Joshua Clever

    Wat is er simpeler dan een pesto maken? Verse kruiden, wat noten, olijfolie, een vijzel en stamper of een keukenmachine en de klus is klaar. Iedereen kan in een oogwenk een heerlijk smeuïge en soepele pesto maken. Die kan... bekijk 'Pesto!'

    • Hardcover
    • 72 pagina's
    • Good Cook
  • Lasagne

    Laura Zavan

    In dit prachtig gefotografeerde boek komen de lekkerste lasagnerecepten aan bod. Allereerst een hoofdstuk met de basisrecepten voor de pastavellen, de verschillende sauzen en vullingen. Daarna volgen de smakelijk... bekijk 'Lasagne'

    • Hardcover
    • 72 pagina's
    • Uitgeverij Becht
  • La Vita è Bella

    Jolande Burg

    Met 'La Vita è Bella' heeft Jolande Burg een groot aantal prachtige gerechten gemaakt, geïnspireerd op een van de populairste keukens ter wereld: La Cucina Italiana. Een kleurrijke en geurige keuken... bekijk 'La Vita è Bella'

    • Hardcover
    • 224 pagina's
    • Inmerc
  • Het grote pasta kookboek

    diverse auteurs

    In 'Het grote pasta kookboek' vind je meer dan 600 pastarecepten - traditionele Italiaanse pastagerechten en recepten voor moderne pasta's die snel op tafel staan. Dus niet alleen klassiekers... bekijk 'Het grote pasta kookboek'

    • Hardcover
    • 448 pagina's
    • Uitgeverij Becht
  • Caffè Italia

    Liz Franklin

    Voor Italianen is een kop koffie niet zomaar een drankje, het is een instituut, een manier van leven. In 'Caffè Italia' zijn meer dan 30 heerlijke recepten voor koekjes, taartjes en hartige hapjes verzameld, die allemaal... bekijk 'Caffè Italia'

    • Hardcover
    • 64 pagina's
    • Uitgeverij Becht
  • Puur Italiaans

    Tobie Puttock

    'Puur Italiaans' combineert de heerlijke Italiaanse keuken met het verse van plaatselijke producten. In dit bijzondere kookboek laat Tobie Puttock je aan de hand van zijn honderd favoriete Italiaanse recepten zien... bekijk 'Puur Italiaans'

    • Paperback
    • 198 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • La Cucina della Mamma

    Loukie Werle

    'La Cucina della Mamma' gaat over het echte Italiaanse eten. Zoals Loukie Werle beschrijft, is cucina povera - de naam die Italianen geven aan traditioneel koken - prima betaalbaar en levert het spectaculaire... bekijk 'La Cucina della Mamma'

    • Hardcover
    • 304 pagina's
    • De Lantaarn
  • Vinazza

    Diane Lensink

    Diane Lensink opende een paar jaar geleden een trattoria con camere, een restaurant met kamers. Je leest haar verhalen en anekdotes, maar Lensink geeft je ook inzicht in het ritme van de seizoenen, het... bekijk 'Vinazza'

    • Hardcover
    • 192 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Panna cotta

    Laura Zavan

    Panna cotta is een van oorsprong Italiaans toetje op basis van slagroom, meestal op smaak gebracht met vanille. Panna cotta is makkelijk te maken, kan zó opgediend worden in glaasjes of als pudding uit een vorm... bekijk 'Panna cotta'

    • Hardcover
    • 72 pagina's
    • Uitgeverij Becht
  • Amuse Italiano

    Laura Zavan

    'Italiaanse' amuses in lepels? Voor alle fans van antipasta en alle liefhebbers van 'la cucina Italiana'. Een boek vol recepten voor heerlijke buffetten of verrassende Italiaanse hapjes met smakelijke mozzarella, basilicum... bekijk 'Amuse Italiano'

    • Hardcover
    • 72 pagina's
    • Good Cook
  • Smakelijk Italië

    Sophie Braimbridge & Jo Glynn

    'Smakelijk Italië' neemt je mee op een culinaire reis door een land dat met hart en ziel van eten houdt. Reis mee naar de keukens van Sicilië, de kaasmakerijen van Napels, de wijngaarden van Toscane... bekijk 'Smakelijk Italië'

    • Paperback
    • 296 pagina's
    • De Lantaarn
  • 100 Pastasauzen

    Thea Spierings

    Pasta is de ideale maaltijd. Makkelijk met een snelle saus doordeweeks, bijzonder als je het zelf maakt en serveert tijdens een diner en perfect met een saus uit de diepvries voor onverwachte gasten... bekijk '100 Pastasauzen'

    • Paperback
    • 176 pagina's
    • Caplan Books
  • La cucina di Isabella

    Isabella Cozzi

    Vijftig onweerstaanbare familierecepten van Isabella Cozzi met de echte smaken van Italië: soms mild, soms pikant, maar altijd prachtig gekleurd en vol aroma's. De recepten zijn eenvoudig te bereiden... bekijk 'La cucina di Isabella'

    • Hardcover
    • 208 pagina's
    • Terra Lannoo
  • Jamie's Italië

    Jamie Oliver

    Dit boek gaat over het land dat de grootste inspiratiebron is geweest in zijn culinaire carrière. 'Jamie's Italië' is het verslag van Jamie's rondreis door Italië en zijn ontmoetingen met Italianen van alle leeftijden... bekijk 'Jamie's Italië'

    • Hardcover
    • 322 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • De Zilveren Lepel

    diverse auteurs

    Dé Italiaanse kookbijbel, 'Il cucchiaio d'argento', is 50 jaar na verschijnen nu in het Nederlands verkrijgbaar. De uitgave, waarin recepten uit iedere regio in Italië zijn verzameld, is het enige boek dat in bijna elke... bekijk 'De Zilveren Lepel'

    • Hardcover
    • 1264 pagina's
    • Unieboek - Van Dishoeck
  • D'Antuono

    Famke & Floor van Praag

    De markante familie d'Antuono is de drijvende kracht achter de glamoureuze Amsterdamse restaurants d'Antica en Cinema Paradiso, waar pure, authentieke Italiaanse gerechten worden geserveerd... bekijk 'D'Antuono'

    • Paperback
    • 160 pagina's
    • Unieboek - Van Dishoeck
  • Daily Italian

    Tobie Puttock

    Tobie Puttock is medeoprichter van Jamie Olivers restaurant Fifteen London en staat nu aan het hoofd van Fifteen Melbourne. In het eenvoudige maar dynamische 'Daily Italian' speelt Tobie op verrassende... bekijk 'Daily Italian'

    • Paperback
    • 200 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Una bella spaghettata

    Nikko Amandonico

    In Napels is iedereen een expert op het gebied van eten en helemaal op het gebied van de vele verschillende pastagerechten. Iedereen weet precies hoe je een pasta met ragout moet maken... bekijk 'Una bella spaghettata'

    • Hardcover
    • 170 pagina's
    • Tirion Uitgevers
  • Alles over pasta

    Désirée Verkaar & Stefano Manti

    Als iets de Italiaanse keuken symboliseert, is het wel pasta. Toch heeft pasta nog heel wat geheimen. Waarom eten ze in Bologna geen spaghetti bolognese? Waarom moet je 'al dente' nooit overdrijven? Alle... bekijk 'Alles over pasta'

    • Paperback
    • 290 pagina's
    • Caplan Books
  • La Dolce Vita

    Ursula Ferrigno

    Dat Italianen echte levensgenieters zijn, zal niemand ontkennen. Vooral van zoetigheden kunnen ze geen genoeg krijgen. En of het nu om roomijs, cake, chocolade, koffie of noga gaat, de smaak is altijd... bekijk 'La Dolce Vita'

    • Hardcover
    • 192 pagina's
    • Tirion Uitgevers
  • Herfst in Piemonte

    Manuela Darling-Gansser

    Dat Piemonte niet alleen het gebied in Noord-Italië is om doorheen te crossen op weg naar Toscane, dat wisten de culi's allang. Want hier in dit gebied gebeurt het. Hier worden de mooiste producten geoogst... bekijk 'Herfst in Piemonte'

    • Hardcover
    • 244 pagina's
    • Tirion Uitgevers
  • Onder de olijfboom

    Manuela Darling-Gansser

    Manuela Darling-Gansser neemt ons weer mee op een verrukkelijke reis door haar Italië. Dit boek is wederom een waar feest van het ideale mediterrane leven. Lugano, ten noorden van Milaan gelegen... bekijk 'Onder de olijfboom'

    • Hardcover
    • 232 pagina's
    • Tirion Uitgevers
  • Pane e Panini

    Ursula Ferrigno

    Veel mensen hebben nauwelijks tijd om zelf brood te bakken, terwijl het toch zo leuk is om bijvoorbeeld samen met de kinderen deeg te kneden en brood of pizza's te maken. Daarom heeft Ursula Ferrigno... bekijk 'Pane e Panini'

    • Hardcover
    • 192 pagina's
    • Tirion Uitgevers
  • Tiramisu

    Laura Zavan

    Iedereen is het erover eens: tiramisu is absoluut het heerlijkste Italiaanse recept. Met de in zachte room gedrenkte laagjes biscuit, koffie en chocola... Het succes heeft zeker te maken met de... bekijk 'Tiramisu'

    • Hardcover
    • 66 pagina's
    • Uitgeverij Becht
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook