Asperges in boter gestoofd

2 personen
voorbereiden
wachten

waardering 7,1obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g asperges
  • 125 g boter
  • 4 eieren

Voorbereiden

Schil de asperges en snijd ca. 1 cm van de onderkant af.

Bereiden

Doe de boter in een pan, laat dit op laag vuur smelten en voeg de asperges toe en peper en zout naar smaak en doe het deksel op de pan. Keer na ca. 10 minuten de asperges, zodat de onderkanten die op de bodem liggen niet bruin worden. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard en laat ze met koud water schrikken ( hierdoor pellen ze makkelijker). Prik na totaal 20 minuten koken met een vork in de asperges om te voelen of ze gaar zijn. Leg de asperges op twee borden, prak de eieren en giet de boter die voor het stoven is gebruikt over de eieren en de asperges.

Extra benodigd

Stoofpan

Variatietip

Dit gerecht kan ook met krieltjes en ham of zalmfilet gegeten worden.

Het ledenrecept 'Asperges in boter gestoofd' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Reacties op dit recept

  • Luc Heb de asperges gemaakt zoals het voorbeeld er staat en het was heel lekker. Zal mijn asperges in het vervolg altijd zo maken. Groetjes
  • Pieter Het voordeel van asperges koken in boter (of olie) is dat de smaakstoffen van asperges slecht oplosbaar zijn in vetten, terwijl diezelfde smaakstoffen goed oplosbaar zijn in water. Veel mensen koken asperges in water, maar dan verlies je dus veel smaakstoffen. Koken in boter, of beter nog, sous-vide garen, maakt van je asperges smaakbommetjes! Als je tijd hebt, kun je bovenstaand recept nog beter maken door de asperges gedurende een uur op een laag vuur te garen, waarbij je ervoor zorgt dat de boter stabiel blijft op 90 graden.