Asperges in boter gestoofd

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g asperges
  • 125 g boter
  • 4 eieren

Voorbereiden

Schil de asperges en snijd ca. 1 cm van de onderkant af.

Bereiden

Doe de boter in een pan, laat dit op laag vuur smelten en voeg de asperges toe en peper en zout naar smaak en doe het deksel op de pan. Keer na ca. 10 minuten de asperges, zodat de onderkanten die op de bodem liggen niet bruin worden. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard en laat ze met koud water schrikken ( hierdoor pellen ze makkelijker). Prik na totaal 20 minuten koken met een vork in de asperges om te voelen of ze gaar zijn. Leg de asperges op twee borden, prak de eieren en giet de boter die voor het stoven is gebruikt over de eieren en de asperges.

Extra benodigd

Stoofpan

Variatietip

Dit gerecht kan ook met krieltjes en ham of zalmfilet gegeten worden.

Bron

Het recept 'Asperges in boter gestoofd' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Rob. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • LucHeb de asperges gemaakt zoals het voorbeeld er staat en het was heel lekker. Zal mijn asperges in het vervolg altijd zo maken. Groetjes

    reageren