Kip met geitenkaas, bacon en courgette

4 personen
bereiden

waardering 7,1obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels honing
  • 50 g blanke rozijnen
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 50 g boter
  • 4 kipfilets (à ca. 120 g)
  • 100 g bacon of ontbijtspek, in plakjes
  • 2 courgettes, in lange linten geschaafd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiden

Meng de honing en de rozijnen met een snufje peper door de geitenkaas. Verhit de boter en braad hierin de kipfilets rondom goudbruin. Bestrooi ze met peper en zout. Leg elke kipfilet op een stuk aluminiumfolie. Bak de plakjes bacon kort in het braadvet van de kip. Verdeel het kaasmengsel over de kipfilets, leg de plakjes bacon erop en vouw de pakketjes dicht. Leg ze 20 minuten in het midden van de oven. Roerbak de courgettelinten met de knoflook en wat zout in hete olijfolie.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Het ledenrecept 'Kip met geitenkaas, bacon en courgette' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Reacties op dit recept

  • Nathalie Lijkt me heerlijk. Ga ik zeker uitproberen.