Spaghetti met walnoten en feta

4 personen
bereiden

waardering 6,8obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g magere spekreepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 400 g gepelde tomaten, in blokjes
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 100 g walnoten, grofgehakt
  • 1 pot of blik gemarineerde fetablokjes

Bereiden

Kook de spaghetti in ruim water met wat zout al dente. Verhit intussen de olie en laat het spek, de ui en de knoflook zachtjes bakken tot het spek knapperig wordt. Voeg de blokjes tomaat, de peterselie en de walnoten toe en laat kort doorwarmen (niet koken). Breng de saus verder op smaak met zout en peper. Schep de afgegoten en uitgelekte spaghetti in een voorverwarmde schaal en schep er de saus over. Schep daarop de gemarineerde blokjes feta met een deel van de olie en serveer op verwarmde borden.