Popcorn met zoute karamel

1 grote kom
bereiden

waardering 8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 1-2 eetlepels zonnebloemolie of plantaardige olie
  • 90 g popcornkorrels
  • voor de karamelsaus
  • 75 g fijne tafelsuiker
  • 40 g boter
  • 90 ml slagroom
  • voor het serveren
  • 100 g vanilleborstplaat, in kleine stukjes gehakt
  • 40 g piepkleine mini-marshmallows

Bereiden

Verhit de olie in een zware pan met deksel met wat popcornkorrels in de pan. Giet er zodra je de korrels hoort poffen de rest van de korrels bij. Schud de pan af en toe op het vuur tot het poffen ophoudt. Wees voorzichtig bij het optillen van het deksel, omdat niet gepofte korrels plotseling alsnog kunnen poffen. Doe de popcorn in een kom en haal er niet gepofte korrels uit. Gooi die weg.

Doe voor de karamelsaus de suiker en boter in een pan op matig vuur. Laat zachtjes sudderen tot de boter gesmolten is, de suiker gekarameliseerd is en je een dikke, goudgele karamelsaus hebt. Voeg ¼ theelepel zout toe.

Meng goed en zorg dat de karamelsaus niet aanbrandt. Giet er al roerend de slagroom bij en blijf roeren tot de saus dik en plakkerig is. Giet de saus door een fijne zeef om eventuele suikerkristallen te verwijderen.

Giet de karamelsaus over de popcorn. Schep om tot alle korrels rondom met het mengsel bedekt zijn. Laat 5 minuten afkoelen. Schep er tot slot de stukjes borstplaat en marshmallows door. Je kunt deze popcorn naar wens warm of koud serveren.

Tip

Kleine mini-marshmallows zijn bij goed gesorteerde snoepwinkels te vinden – kies de kleinste, mooiste marshmallows die je kunt kopen. Gebruik als je geen piepkleine marshmallows kunt vinden, gewone mini-marshmallows of knip grote marshmallows in piepkleine stukjes.

Kookboek

Het recept 'Popcorn met zoute karamel' is afkomstig uit het kookboek...

Popcorn traktaties

Wie popcorn alleen kent van snoepen in het duister in een bioscoop zal verrast zijn door dit boek. Want hier laat topkok Hannah Miles zien hoe je popcorn een nieuw... lees verder

© Good Cook

Popcorn tips

Reacties op dit recept

  • Alie Je hoeft hier geen borstplaat en/of marsmallows aan toe te voegen, het is al machtig genoeg zonder deze extra's. Maar wel ontzettend lekker!