Thaise kruidige popcorn

1 grote kom
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g (6 eetlepels) extra vierge kokosolie, plus 1-2 eetlepels om de popcorn te bakken
  • 90 g popcornkorrels
  • 1 eetlepel Thaise groene kerriepasta
  • 1 theelepel citroengraspuree (toko)
  • de geraspte schil van 1 onbespoten limoen
  • 2 theelepels suiker
  • 1 flinke eetlepel fijngehakte verse koriander

Bereiden

Verhit 1-2 eetlepels olie in een zware pan met deksel met wat popcornkorrels in de pan. Giet er zodra je de korrels hoort poffen de rest van de korrels bij. Schud de pan af en toe op het vuur tot het poffen ophoudt. Wees voorzichtig bij het optillen van het deksel, omdat niet gepofte korrels plotseling alsnog kunnen poffen. Doe de popcorn in een kom en haal er niet gepofte korrels uit. Gooi die weg.

Laat de overgebleven extra vierge kokosolie smelten in een kleine pan op laag vuur. Voeg de kerriepasta, citroengraspuree en geraspte limoenschil toe. Laat al omscheppend een paar minuten bakken.

Giet de kruidige olie over de warme popcorn. Strooi er de suiker, koriander, wat zout en versgemalen peper over. Schep alles goed om. Je kunt deze popcorn warm of koud eten.

Citroengraspuree

Citroengraspuree is te koop bij goed gesorteerde oosterse winkels. Je kunt de puree ook zelf maken. Hak in dat geval een stukje citroengras van 2 cm heel fijn. Stamp het dan met 1 eetlepel plantaardige olie in een vijzel.

Kookboek

Het recept 'Thaise kruidige popcorn' is afkomstig uit het kookboek...

Popcorn traktaties

Wie popcorn alleen kent van snoepen in het duister in een bioscoop zal verrast zijn door dit boek. Want hier laat topkok Hannah Miles zien hoe je popcorn een nieuw... lees verder

© Good Cook

Popcorn tips