Noedels met asperges, garnalen en rode mul

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 7 waarderingen

Bevat per portie

570 kcal
43 g eiwit
20 g vet
54 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 g noedels (eiermie)
  • 1 liter visbouillon (van tablet of visfond)
  • 250 g groene asperges
  • 150 g diepvries doperwten
  • 2 eetlepels arachideolie of olijfolie
  • 400 g rode mulfilet
  • 200 g gepelde en gekookte grote garnalen of rivierkreeftjes
  • 125 ml zure room
  • 150 ml yoghurt
  • 1 eetlepel verse dille, gehakt
  • 2 vleestomaten, in blokjes

Bereiden

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking in visbouillon. Giet de noedels daarna af en laat goed uitlekken.

Verwijder de onderkanten van de asperges en snijd de stengels in schuine stukken van 5 cm. Kook ze samen met de doperwten 5 minuten. Spoel de groente in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de mulfilets ca. 2 minuten per kant. Schep de laatste minuut aan een kant in de pan de garnalen erbij. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Meng intussen de zure room, yoghurt, dille en peper en zout. Schep deze dressing met de doperwten, asperges en tomatenblokjes door de noedels. Verdeel de vis erover. Lekker met cassavekroepoek.

Variatietip

Vervang 1 tomaat door 1 appel en neem mihoen of een fijne pastasoort in plaats van noedels.

Vervangende vis

Zalmforel, roodbaars, rode poon, dorade, gekookte mosselen

Kookboek

Het recept 'Noedels met asperges, garnalen en rode mul' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Noedels tips