Over VIS & VIS
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie over vis, de vele vissoorten, vangst en kweek. Daarnaast is er aandacht voor de toekomst van de visserij, het duurzaamheidsaspect en de goede invloed van vis op de gezondheid. Voor wie in de keuken aan de slag wil, levert dit boek met 70 recepten een schat aan informatie over kopen, bewaren en bereiden van vis. Allemaal recepten met een snelle bereiding en een verrassend resultaat. 'Over VIS & VIS' is niet alleen bij het Nederlands Visbureau te bestellen, maar is ook verkrijgbaar bij de visspeciaalzaak.
Auteurhet Nederlands Visbureau
UitgeverijNederlands Visbureau
- Paperback
- 192 pagina's
- ISBN 9789078856016
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Gestoomde kabeljauw met muntsalsa
Vis, 25 min 8,0
-
Provençaalse casserole met snoekbaars
Vis, 30 min 7,0
-
Doradefilet met gazpachosaus
Vis, 30 min 8,0
-
Tilapia met groene risotto
Vis, 40 min 8,0
-
Carpaccio van verse tonijn met ananas
Vis, 20 min 8,0
-
Pastasalade met gerookte zalm, roerei en walnoten
Vis, 20 min 8,0
-
Garnalen-spiesjes met tomatenknoflooksaus
Vis, 25 min 7,0
-
Gegrilde roodbaars met pijnboompitten
Vis, 20 min 7,0
-
Taco met haring en avocado
Vis, 20 min 8,0
-
Gegrilde tonijn op een oosterse salade
Vis, 25 min 6,0
-
Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
Vis, 15 min 8,0
-
Tilapia-burgers met kruidensaus
Vis, 30 min 8,0
-
Gegratineerde oesters met paprika en bieslook
Vis, 20 min 8,0
-
Gegratineerde garnalen
Vis, 25 min 7,0
-
Zalmfilet in bladerdeeg
Vis, 35 min 8,0
-
Sandwich van focaccia met tonijnsalade
Vis, 20 min 8,0
-
Makreel-pakketje met sperziebonen uit de oven
Vis, 40 min 8,0
-
Zalm op broccolipuree
Vis, 20 min 8,0
-
Gegrilde tilapia met grove tomatentapenade
Vis, 20 min 8,0
-
Wraps met Hollandse garnalen
Vis, 20 min 8,0
-
Tijgergarnalen met sugarsnaps en broccoli
Vis, 20 min 7,0
-
Roergebakken tilapia met mango en sugarsnaps
Vis, 20 min 7,0
-
Sliptong met komkommersaus
Vis, 25 min 8,0
-
Mediterrane mosselen uit de wok
Vis, 20 min 8,0
-
Scholfilet met limoen op wortelpuree
Vis, 25 min 8,0
-
Gebakken schol met tropisch fruitsalsa
Vis, 25 min 8,0
-
Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes
Vis, 30 min 8,0
-
Aspergesalade met gerookte zalm en rivierkreeftjes
Vis, 20 min 8,0
-
Rolletjes van tongschar met paddenstoelen en kervel
Vis, 35 min 8,0
-
Haringtartaar met appel
Vis, 20 min 8,0
-
Coquilles op gemarineerde rode kool
Vis, 25 min 8,0
-
Schelvis met uitjes uit de oven
Vis, 40 min 7,0
-
Zeewolf met ansjovissaus
Vis, 25 min 7,0
-
Zalm met bosui en dragon
Vis, 15 min 8,0
-
Gegrilde tong met yoghurt-saffraansaus
Vis, 25 min 8,0
-
Makreel gemarineerd in wijn
Vis, 15 min 8,0
-
Garnalen-tomatentaartje
Vis, 40 min 8,0
-
Pikante kabeljauw met wilde rijst
Vis, 25 min 8,0
-
Gegrilde roodbaars op kruidencouscous
Vis, 25 min 8,0
-
Gegrilde zeebaars met rode uien-kruidenmarmelade
Vis, 30 min 8,0
-
Gebakken schol met basilicumsaus
Vis, 20 min 8,0
-
Meerval met kaas-kruidenkorstje
Vis, 25 min 8,0
-
Tortilla met Hollandse garnalen
Vis, 25 min 7,0
-
Kabeljauw met specerijenjus en zeekraal
Vis, 20 min 8,0
-
Gebakken meerval met citroen-peterseliejus
Vis, 25 min 8,0
-
Pittige tilapia met kroepoek
Vis, 15 min 8,0
-
Tongrolletjes gepocheerd in kokosmelk
Vis, 30 min 8,0
-
Zeeduivel-brochette met mangosaus
Vis, 25 min 8,0
-
Thaise roerbak met grote garnalen en sugarsnaps
Vis, 25 min 7,0
-
Gebakken forel met koriander en gember
Vis, 25 min 8,0
-
Gegrilde rode poon met sinaasappel
Vis, 25 min 8,0
-
Gemarineerde haring-rolletjes met augurk
Vis, 20 min 8,0
-
Gepofte aardappelen met Hollandse garnalen-roomkaas
Vis, 90 min 8,0
-
Avocadosalade met peultjes en Hollandse garnalen
Vis, 20 min 8,0
-
Witlof-schuitjes met Hollandse garnalen
Vis, 15 min 8,0
-
Makreelsalade met appel en selderij
Vis, 25 min 8,0
-
Kabeljauw in filodeeg uit de oven
Vis, 40 min 8,0
-
Geroosterde wijting met knoflooksaus en courgette
Vis, 40 min 7,0
-
Noedels met asperges, garnalen en rode mul
Vis, 30 min 8,0
-
Pangasius met rabarbercurry
Vis, 25 min 8,0
-
Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad
Vis, 25 min 7,0
-
Palingsalade met radijs en limoen
Vis, 25 min 8,0
-
Zalm met tuinbonen, broccoli en sugarsnaps uit de wok
Vis, 25 min 7,0
-
Gerookte forel met tonijntapenade
Vis, 25 min 8,0
-
Schol met kerrieroom uit de oven
Vis, 30 min 8,0
-
Broodje haringsalade
Vis, 20 min 8,0
-
Gerookte zalm op gegrilde courgette
Vis, 25 min 8,0
-
Gebakken schol met tomaat en olijven
Vis, 25 min 8,0
-
Roerbak van garnalen en mosselen met gele rijst
Vis, 25 min 8,0
-
Broodje zalmburger
Vis, 25 min 8,0
-
Visstoofpotje met saffraan
Vis, 50 min 7,0
-
Paprikasoep met gegrilde tonijn
Vis, 30 min 7,0
-
Tilapia-pakketje met wortelsalade
Vis, 30 min 8,0
-
Makreel met aubergine uit de oven
Vis, 45 min 8,0
-
Gestoomde zeeduivel met prei
Vis, 25 min 8,0
Alle Kookboeken over vis
-
Foolproof vis
Libby Silbermann
'Foolproof vis' is hét kookboek met 60 onfeilbare recepten met heerlijke vis en zeevruchten en de waardige opvolger van 'Foolproof uit één pan'. Met 'Foolproof vis' verdwijnen je zorgen over het fileren, garen en bereiden van vis als sneeuw voor de zon... bekijk 'Foolproof vis'
-
Eat this fish
Hendrik en Kamiel Buysse
Meet the fabulous Blendbrothers! Geboren en opgegroeid in Zeeland blenden broers Hendrik en Kamiel Buysse moeiteloos hun voorliefde voor super originele, eenvoudige bereidingen en de meest pure ingrediënten uit de zee... bekijk 'Eat this fish'
-
Vis
Gaël Orieux
'Vis' is een culinaire bijbel waarin Gaël Orieux al zijn vakkennis deelt. Met dit boek kan de thuiskok en liefhebber van zeeproducten bijna 70 soorten vis en zeevruchten thuisbrengen en ze op de juiste manier klaarmaken. De 90 recepten zijn opgedeeld... bekijk 'Vis'
-
Vis voor beginners
Mirjam van der Rijst
In een kookboek over vis leer je uiteraard alles over vis: waaraan herken je goede kwaliteit vis?, hoe maak je een vis schoon?, en hoe fileer je een plat- of rondvis? Maar 'Vis voor beginners' is meer: het geeft een vrolijke en eigentijdse blik op de wereld van de visserij... bekijk 'Vis voor beginners'
-
Vis voor elke dag
Bart van Olphen
'Vis voor elke dag' biedt 100 makkelijke visrecepten afkomstig uit alle windstreken. Of je nu inspiratie zoekt voor een snelle lunch, een snack voor bij de borrel of een feestelijke maaltijd, de gerechten zijn geschikt... bekijk 'Vis voor elke dag'
-
Bart's Fish Tales
Bart van Olphen
In 'Bart's Fish Tales' reist Bart van Olphen de wereld over naar duurzame visserijen met vissers die op een dier- en oceaanvriendelijke manier vissen en laat hij ons in 100 recepten kennismaken... bekijk 'Bart's Fish Tales'
-
Vis uit blik
Bart van Olphen
Bart van Olphen zet zich al jaren in voor duurzaam gevangen vis. 'Vis uit blik' is zijn nieuwe kookboek, waarin hij je laat zien hoeveel verrassende culinaire mogelijkheden vis uit blik biedt. Kookinspiratie voor alle vis uit blik... bekijk 'Vis uit blik'
-
Ceviche
Fiona Taïeb
Ceviche is een rauwe visschotel die vooral populair is in Latijns-Amerikaanse landen en zijn oorsprong vindt in Peru. Met dit kookboek leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade... bekijk 'Ceviche'
-
De Zilveren Lepel Vis
diverse auteurs
De Italiaanse keuken is een van de beste viskeukens ter wereld. Het geheim? Goede, verse ingrediënten die puur en eerlijk zijn bereid. Deze visbijbel bevat meer dan 200 authentieke recepten... bekijk 'De Zilveren Lepel Vis'
-
Vis in 30 minuten
diverse auteurs
Met vis, schaal- en schelpdieren kun je eindeloos variëren. Dat blijkt ten overvloede uit 'Vis in 30 minuten'. Er is keuze uit talloze soorten en bovendien kunnen ze op diverse manieren worden bereid... bekijk 'Vis in 30 minuten'