Thaise noedelsoep met rundvlees

4 personen
bereiden

waardering 8,2obv 24 waarderingen

Bevat per portie

255 kcal
25 g eiwit
3 g vet
34 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 ui, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, gekneusd
  • 2 cm gemberwortel, in plakjes
  • 1 liter krachtige vleesbouillon van tabletten
  • 2 rode pepers, in reepjes
  • 1 kaneelstokje
  • 125 g Chinese eiermie
  • 300 g bieflapjes, in flinterdunne plakjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 tomaten, ontveld, in reepjes
  • 100 g taugĂ©
  • 15 g verse koriander, grof gehakt
  • 3 eetlepels Thaise vissaus of sojasaus

Bereiden

Verhit een pan op hoog vuur. Rooster de ui, knoflook en gember ca. 2 minuten. Voeg de bouillon met de peperreepjes en het kaneelstokje toe. Laat de bouillon ca. 30 minuten trekken.

Laat de mie wellen volgens de gebruiksaanwijzing en in een vergiet uitlekken. Schep in vier grote soepkommen wat mie, vleesplakjes, bosui, tomaat, taugé en koriander.

Breng de bouillon aan de kook en voeg vissaus of sojasaus en zout en peper naar smaak toe. Schep de kokende bouillon op de ingrediënten in de soepkommen. Door de hitte van de bouillon wordt het vlees direct gaar. Serveer direct.

Het recept 'Thaise noedelsoep met rundvlees' wordt je aangeboden door . Beeld: Anna Pustynnikova | Shutterstock.com

Noedelsoep tips

Reacties op dit recept

  • Femke Tip voor degene die niet van koriander houdt: gebruik munt ipv koriander. Wordt in Vietnam ook veel gebruikt.
  • Sangho Tip voor degene die wel van koriander houdt: gebruik ook munt! :) Ook heel Vietnamees (pho) en echt heerlijk!
  • bianca Heerlijk. Het was mijn eerste zelfgemaakte noedelsoep.
  • Ramirez Tip: Schroei het vlees gedurende 10 seconden aan beide kanten aan alvorens het in plakjes te snijden. Dit zorgt voor meer smaak en oogt een stuk beter.