Flensjes gevuld met bonenpasta

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 310 g bloem
  • 1 theelepel gistpoeder
  • 1 eetlepel fijne tafelsuiker
  • 80 g gesmolten boter
  • 3 losgeklopte eieren
  • 375 ml melk
  • 115 g zoete bonenpasta (Japanse rodebonenpasta)
  • 50 g boter
  • poedersuiker voor het bestrooien
  • vanille-ijs, voor erbij (naar keuze)

Bereiden

Zeef de bloem en het gistpoeder boven een kom en roer de suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden.

Klop de gesmolten boter, de losgeklopte eieren en de melk in een andere kom. Schenk dit mengsel bij de bloem en klop snel (er moeten nog wat klontjes in het beslag zitten).

Smelt een klontje boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk 1 eetlepel beslag in de pan en bak de onderkant van het flensje goudbruin. Schep 1 eetlepel bonenpasta in het midden en schep daarop weer een eetlepel van het beslag. Draai het flensje om en bak de andere kant gaar en goudbruin. Houd het flensje warm terwijl je de rest bakt.

Bestrooi de flensjes met poedersuiker en serveer ze warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Tip

]e kunt dit beslag ook gebruiken in een wafelijzer. Snijd de wafels iets in en vul ze met de bonenpasta.

Kookboek

Het recept 'Flensjes gevuld met bonenpasta' is afkomstig uit het kookboek...

Basic Japans

'Basic Japans' is de perfecte introductie in de beginselen en hoogtepunten van de Japanse keuken. Het bevat meer dan 60 heerlijke recepten voor sushi, tempura

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Flensjes tips