Pannenkoeken met gebakken kaneelappeltjes

4 personen
bereiden

waardering 8,2obv 16 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 250 g melk
  • 100 g bloem
  • 75 g boter
  • 2 appels, in reepjes
  • 2 theelepels kaneel
  • poedersuiker

Bereiden

Klop het ei los met de helft van de melk. Voeg de bloem toe en roer tot er geen klontjes meer in het beslag zijn. Voeg de rest van de melk en een mespunt zout toe en roer tot een egaal beslag.

Verhit de koekenpan met een klontje boter en bak 4 pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie of in de oven.

Bestrooi de appelschijfjes met de kaneel. Smelt de rest van de boter in de koekenpan en bak de appelschijfjes ca. 2 minuten aan iedere kant.

Leg op vier borden een pannenkoek en verdeel de appeltjes. Vouw de pannenkoeken dicht als een envelopje. Bestrooi met poedersuiker en dien direct op.

Variatietip

Ook andere vruchten zijn geschikt als vulling voor de pannenkoekenvelopjes. Denk aan gebakken peer, sinaasappel en nectarine.

Kookboek

Het recept 'Pannenkoeken met gebakken kaneelappeltjes' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Budget

'Kook ook - Budget' bevat verrassend veel recepten voor heerlijke rijst-, pasta- en aardappelgerechten, maaltijdsoepen, broodmaaltijden, eenpans... lees verder

© Inmerc

Pannenkoeken tips

Reacties op dit recept

  • Perry In plaats van appelschijfjes doe ik appel raspen (stukjes appel door de knoflookpers gaat sneller) en dan mengen met kaneelpoeder. Daarna door het beslag mixen en bakken.
    Met karamelstroop is de pannekoek daarna helemaal klaar.
  • WA @Perry : Dank voor je toevoeging w.b. dit recept. Ik was al gewend om alles-in-een te doen met een appelcake.-varieteit Dus jouw suggestie is nogal makkelijk te begrijpen en uit te voeren, snap precies wat je hebt bedoeld. De karamelstroop lijkt me ook lekker, wat ook erg lekker is om golden syrup van Lyle's te gebruiken als saus/stroop.
  • Tineke Pannenkoeken warm houden gaat het beste op een pan heet water. Neem een plat bord en maak een pan water heet. Zet de pan samen met de pannenkoeken gewoon op tafel, dan blijven ze heerlijk warm en drogen niet uit! Heb ik uitgevonden op de camping, en sindsdien altijd gebruikt :>))