Pannenkoeken met gebakken kaneelappeltjes
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,2
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 ei
- 250 g melk
- 100 g bloem
- 75 g boter
- 2 appels, in reepjes
- 2 theelepels kaneel
- poedersuiker
Bereiden
Klop het ei los met de helft van de melk. Voeg de bloem toe en roer tot er geen klontjes meer in het beslag zijn. Voeg de rest van de melk en een mespunt zout toe en roer tot een egaal beslag.
Verhit de koekenpan met een klontje boter en bak 4 pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie of in de oven.
Bestrooi de appelschijfjes met de kaneel. Smelt de rest van de boter in de koekenpan en bak de appelschijfjes ca. 2 minuten aan iedere kant.
Leg op vier borden een pannenkoek en verdeel de appeltjes. Vouw de pannenkoeken dicht als een envelopje. Bestrooi met poedersuiker en dien direct op.
Variatietip
Ook andere vruchten zijn geschikt als vulling voor de pannenkoekenvelopjes. Denk aan gebakken peer, sinaasappel en nectarine.
Kookboek
Het recept 'Pannenkoeken met gebakken kaneelappeltjes' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Budget
diverse auteurs
'Kook ook - Budget' bevat verrassend veel recepten voor heerlijke rijst-, pasta- en aardappelgerechten, maaltijdsoepen, broodmaaltijden, eenpans... lees verder
© Inmerc