Zomersalade met geroosterde paprika en borlottibonen

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 gele paprika's (of een pot geroosterde paprika's)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 1 blik borlottibonen, uitgelekt
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 blok Alpro soya Tofu basis, in blokjes
  • 1 takje oregano
  • citroenrasp
  • 2 kroppen little gem sla

Bereiden

Rooster de paprika's 15 minuten in een hete oven op 220 °C tot ze zwart worden. Doe ze daarna 10 minuten in een boterhamzakje en verwijder vervolgens het velletje met water. Verwijder de zaadjes en snijd de paprika's in blokjes van 2 cm.

Verwarm intussen de knoflook in een koekenpan met olijfolie, en voeg de uitgelekte bonen, tomaten en paprika toe. Voeg na 2 minuten de tofublokjes toe. Breng op smaak met oregano, citroenrasp, zout en peper.

Scheur de little gems sla en verdeel over vier borden. Bedek met het tofu-bonenmengsel.

Het recept 'Zomersalade met geroosterde paprika en borlottibonen' wordt je aangeboden door