Aardappelpannenkoek van de plaat met zure room
16 porties
bereiden
bereiden
Bevat per portie
127 kcal
4 g eiwit
5 g vet
17 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1½ kg aardappelen
- 2 uien
- 4 eieren
- 2-3 eetlepels bloem
- olie
- 200 ml zure room
Bereiden
Schil de aardappelen en rasp deze samen met de uien. Roer de eieren, bloem en zout en peper erdoor.
Vet een bakplaat met olie in. Verdeel hierover de aardappelmassa in 16 gelijkmatige porties en bak de aardappelpannenkoeken 25-30 minuten in de op 190-210 °C voorverwarmde oven.
Roer de zure room los en schep na het bakken op elke portie aardappelpannenkoek wat van de room.
Variatietip
Niet-vegetariërs kunnen de helft van 200 g blokjes ham door de aardappelmassa roeren en de rest van de blokjes voor het bakken over de massa verdelen.
Het recept 'Aardappelpannenkoek van de plaat met zure room' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life
Reacties op dit recept
- els Hier in Griekenland doen we dat niet enkel met uien maar met wilde groente, of met prei, of spinazie of snijbiet, en we voegen ook geraspte feta toe aan het mengsel, zelf gebruik ik maar twee eieren, lekker!!
- indo En bij ons in Turkije doen we er knoflook en een hete peper(lombok op zijn maleis) toe. Lekker, lekker als een tussendoortje. indovoc