Bladerdeegtaartjes met slagroom en kersen

12 taartjes
bereiden

waardering 7,7obv 10 waarderingen

Bevat per portie

354 kcal
3 g eiwit
20 g vet
40 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • voor de vulling
  • 1 pot morellen (680 g)
  • 1 eetlepel maïzena
  • 500 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 4 eetlepels Kirsch
  • voor het glazuur
  • 100 g poedersuiker
  • 4 eetlepels rodebessengelei

Bereiden

Rol elk bladerdeegplakje op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lengte van ca. 15 cm, leg op een met koud water afgespoelde bakplaat en bak 15-20 minuten in de op 190-210 °C voorverwarmde oven.

Doe de kersen in een pan, bind met aangelengde maïzena en laat afkoelen. Klop de room met suiker en slagroomversteviger stijf. Roer de Kirsch erdoor. Bestrijk de helft van het afgekoelde bladerdeeg eerst met de kersenmassa en dan met de room.

Meng voor het glazuur de poedersuiker en rodebessengelei met 2 eetlepels warm water. Bestrijk de bovenkant van de resterende deegplakken hiermee, laat drogen en snijd in vieren. Leg het geglazuurde bladerdeeg op de room. Zet koel weg. Snijd met een in warm water gedompeld mes in stukken.

Het recept 'Bladerdeegtaartjes met slagroom en kersen' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • g Leuk om te maken, lekker om te eten. Kortom... geslaagd... zoals de meeste bladerdeeghapjes.