Bladerdeegtaartjes met slagroom en kersen

  • 12 taartjes
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 354 kcal
  • 3 g eiwit
  • 20 g vet
  • 40 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • voor de vulling
  • 1 pot morellen (680 g)
  • 1 eetlepel maïzena
  • 500 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 4 eetlepels Kirsch
  • voor het glazuur
  • 100 g poedersuiker
  • 4 eetlepels rodebessengelei

Bereiden

Rol elk bladerdeegplakje op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lengte van ca. 15 cm, leg op een met koud water afgespoelde bakplaat en bak 15-20 minuten in de op 190-210 °C voorverwarmde oven.

Doe de kersen in een pan, bind met aangelengde maïzena en laat afkoelen. Klop de room met suiker en slagroomversteviger stijf. Roer de Kirsch erdoor. Bestrijk de helft van het afgekoelde bladerdeeg eerst met de kersenmassa en dan met de room.

Meng voor het glazuur de poedersuiker en rodebessengelei met 2 eetlepels warm water. Bestrijk de bovenkant van de resterende deegplakken hiermee, laat drogen en snijd in vieren. Leg het geglazuurde bladerdeeg op de room. Zet koel weg. Snijd met een in warm water gedompeld mes in stukken.

Bron

Het recept 'Bladerdeegtaartjes met slagroom en kersen' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Reacties op dit recept

  • gLeuk om te maken, lekker om te eten. Kortom... geslaagd... zoals de meeste bladerdeeghapjes.

    reageren