Chocoladetaart met chocoladeglazuur

10 punten
bereiden

waardering 7,9obv 11 waarderingen

Bevat per portie

340 kcal
6 g eiwit
22 g vet
30 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 300 g pure chocolade
  • 150 g boter
  • 5 eieren, gesplitst
  • 100 g suiker
  • 100 g bloem
  • 100 g chocoladeglazuur, puur

Bereiden

Laat de chocolade en boter in een pan smelten en afkoelen. Roer de eierdooiers, suiker en bloem erdoor. Spatel tot slot de stijfgeklopte eiwitten erdoor.

Doe het beslag in een ingevette springvorm (Ø 26 cm) en bak de taart 35-40 minuten in een op 150-170 °C voorverwarmde oven.

Bestrijk de taart na het afkoelen met gesmolten chocoladeglazuur. Door de vrij grote hoeveelheid chocolade blijft de taart binnenin een beetje vochtig.

Extra benodigd

Springvorm (Ø 26 cm)

Tip

Deze chocoladetaart is nog lekkerder met rasp van een citroen door het beslag.

Het recept 'Chocoladetaart met chocoladeglazuur' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • denise Heel erg lekker, een aanrader.
  • Heleen De taart was wat te droog bij mij. Misschien iets korter bakken?
  • yvonne Ik ga deze taart nu bakken en als hij niet lekker is dan word ik boos!
  • tonnie Dit is echt een top taart!
  • jacqueline Chocoladetaart ook hier te droog geworden. Gebakken op 160 graden en 35 minuten.
  • Maricel Ik heb het gebakken maar het is gezakt in het midden! Hebben jullie een tip voor mij om deze te voorkomen?