Chocoladetaart met chocoladeglazuur

  • 10 punten
  • 60 min
  • waardering 7,9
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 340 kcal
  • 6 g eiwit
  • 22 g vet
  • 30 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 300 g pure chocolade
  • 150 g boter
  • 5 eieren, gesplitst
  • 100 g suiker
  • 100 g bloem
  • 100 g chocoladeglazuur, puur

Bereiden

Laat de chocolade en boter in een pan smelten en afkoelen. Roer de eierdooiers, suiker en bloem erdoor. Spatel tot slot de stijfgeklopte eiwitten erdoor.

Doe het beslag in een ingevette springvorm (Ø 26 cm) en bak de taart 35-40 minuten in een op 150-170 °C voorverwarmde oven.

Bestrijk de taart na het afkoelen met gesmolten chocoladeglazuur. Door de vrij grote hoeveelheid chocolade blijft de taart binnenin een beetje vochtig.

Extra benodigd

Springvorm (Ø 26 cm)

Tip

Deze chocoladetaart is nog lekkerder met rasp van een citroen door het beslag.

Bron

Het recept 'Chocoladetaart met chocoladeglazuur' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Reacties op dit recept

  • deniseHeel erg lekker, een aanrader.

    reageren

  • HeleenDe taart was wat te droog bij mij. Misschien iets korter bakken?

    reageren

  • yvonneIk ga deze taart nu bakken en als hij niet lekker is dan word ik boos!

    reageren

  • tonnieDit is echt een top taart!

    reageren

  • jacquelineChocoladetaart ook hier te droog geworden. Gebakken op 160 graden en 35 minuten.

    reageren

  • MaricelIk heb het gebakken maar het is gezakt in het midden! Hebben jullie een tip voor mij om deze te voorkomen?

    reageren