Lasagne met zalm en koolrabi

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 13 waarderingen

Bevat per portie

809 kcal
42 g eiwit
51 g vet
45 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 uien, gesnipperd
  • 20 g boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 600 ml melk
  • 300 ml slagroom
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • 2 koolrabi's, geschild en in dunne reepjes
  • 12 voorgekookte lasagnevellen
  • 400 g gerookte zalm, in plakjes
  • 100 g jong belegen kaas, geraspt

Bereiden

Fruit de ui in de boter. Roer de bloem erdoor. Voeg onder voortdurend roeren de melk en room toe. Breng met zout, peper en citroensap goed op smaak. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Voeg de dille toe.

Leg de reepjes koolrabi even in kokend water en laat uitlekken.

Verdeel wat van de saus over de bodem van een ovenschaal. Leg hierop 4 lasagnevellen, daarop reepjes koolrabi en plakjes zalm. Verdeel hierover weer saus en vervolgens opnieuw lasagnevellen, koolrabi en zalm. Voeg de resterende 4 lasagnevellen en de rest van de saus toe. Bestrooi met kaas en bak de lasagne onafgedekt 40-50 minuten in de oven op 180-200 °C.

Het recept 'Lasagne met zalm en koolrabi' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Wesselien Ik heb het gemaakt met zelfgemaakte, verse lasagne. Super.
  • Ralph Met 20 gram boter en 2 eetlepels bloem werd het geen saus. Ik heb er dus nog een aantal scheppen bloem door moeten doen.
  • Lidy Ik heb de koolrabi superdun gesneden met een mandoline en niet gekookt. Ik heb een dubbele hoeveelheid koolrabi genomen. En ik heb tussen iedere laag extra geraspte kaas voor pasta gestrooid. Iets minder melk gebruikt. Het was superlekker. Ga het zeker vaker maken.