Marsepeinhartjes

40 stuks
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 7 waarderingen

Bevat per portie

43 kcal
1 g eiwit
3 g vet
4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 200 g amandelen, fijngemalen
  • 150 g poedersuiker
  • 1 eetlepel rozenwater
  • 1 eiwit

Voorbereiden

Maak van de zeer fijn gemalen amandelen met poedersuiker, rozenwater en 2 eetlepels water in de keukenmachine een gladde massa. Zet afgedekt minstens 24 uur in de koelkast. Laat op kamertemperatuur in ca. 2 uur weer iets warmer worden.

Bereiden

Rol de massa in kleine porties uit tussen twee lagen plasticfolie tot een dikte van ca. 4 mm. Steek met een vormpje hartjes of andere vormpjes uit en leg op bakplaten. Bestrijk met eiwit en bak onder de op 275 °C voorverwarmde grill in 1-2 minuten goudgeel.

Het recept 'Marsepeinhartjes' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Veerle Heerlijk.