Marsepeinhartjes

  • 40 stuks
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 43 kcal
  • 1 g eiwit
  • 3 g vet
  • 4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 200 g amandelen, fijngemalen
  • 150 g poedersuiker
  • 1 eetlepel rozenwater
  • 1 eiwit

Voorbereiden

Maak van de zeer fijn gemalen amandelen met poedersuiker, rozenwater en 2 eetlepels water in de keukenmachine een gladde massa. Zet afgedekt minstens 24 uur in de koelkast. Laat op kamertemperatuur in ca. 2 uur weer iets warmer worden.

Bereiden

Rol de massa in kleine porties uit tussen twee lagen plasticfolie tot een dikte van ca. 4 mm. Steek met een vormpje hartjes of andere vormpjes uit en leg op bakplaten. Bestrijk met eiwit en bak onder de op 275 °C voorverwarmde grill in 1-2 minuten goudgeel.

Bron

Het recept 'Marsepeinhartjes' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • VeerleHeerlijk.

    reageren