Lasagne met paddenstoelen

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 38 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie + extra om in te vetten
  • 100 g shii-takes
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 100 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 100 g oesterzwammen, in stukken gescheurd
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 100 ml koksroom
  • 2 eieren, losgeklopt
  • klein handje peterselieblaadjes, kleingesneden
  • 1 pak lasagnebladen (500 g), voorgekookt indien nodig
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • voor de béchamelsaus
  • 60 g boter
  • 60 g tarwebloem
  • 1 liter melk, warm
  • snufje gemalen nootmuskaat

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Smelt voor de béchamelsaus de boter in een pan tot het gaat schuimen. Voeg de bloem toe en klop krachtig. Blijf kloppen tot het mengsel (de roux) gaar is; dit duurt enkele minuten. De roux mag niet aanbakken en slechts licht verkleuren.

Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de warme melk toe. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Zet de pan terug op het vuur en breng op smaak met zout en peper en een snufje nootmuskaat. Kook de saus al roerend in ca. 5 minuten gaar. Haal van het vuur en zet opzij tot gebruik.

Verhit de olie in een bakpan, voeg de paddenstoelen en de ui toe en bak al roerend enkele minuten op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Roer de koksroom, de eieren, de peterselie en de helft van de béchamelsaus door het paddenstoelenmengsel en breng op smaak met zout en peper.

Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met een laagje paddenstoelensaus. Dek af met een laag lasagnebladen en ga zo door met het vullen van de schaal. Eindig met een laagje paddenstoelensaus. Giet de rest van de béchamelsaus erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Kookboek

Het recept 'Lasagne met paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...

Alles over pasta

Als iets de Italiaanse keuken symboliseert, is het wel pasta. Toch heeft pasta nog heel wat geheimen. Waarom eten ze in Bologna geen spaghetti bolognese? Waarom... lees verder

© Caplan Books

Lasagne tips

Reacties op dit recept

  • Ron Prima gerecht. Makkelijk te maken en zeer smakelijk.
  • Nadine Zout en peper is geen overbodige toevoeging bij dit recept. Maar zeker een aanrader
  • Daniel Lekker recept. 1 liter melk is te veel, ik heb 600 ml gebruikt. En 120g lasagne bladen.
  • Joris Klopt het dat je de tweede helft van de bechamelsaus pas op eind over de lasagna giet? Of is bedoeld om en om een laagje paddenstoelen, een laagje bechamelsaus, dan weer paddenstoelen enzovoort?