Linguine met tonijnsaus

4 personen
bereiden

waardering 8obv 11 waarderingen

Bevat per portie

615 kcal
35 g eiwit
20 g vet
78 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 Spaanse rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 450 g tomatenpassata
  • 400 g tonijn in olijfolie (uit blik), uitgelekt en in stukken
  • 375 g linguine

Bereiden

Verhit de olie in een middelgrote pan en fruit 2 eetlepels peterselie, de knoflook, rode peper en gember in een paar minuten zacht. Voeg de tomatenpassata toe en bak nog een paar minuten. Schep voorzichtig de tonijn erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 10 minuten sudderen.

Kook intussen de pasta gaar in 10-12 minuten in een grote pan met gezouten water, of volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schenk de saus erbij en roer goed door. Bestrooi voor het serveren met de rest van de peterselie.

Kookboek

Het recept 'Linguine met tonijnsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Pasta & noodles

'Pasta & noodles' biedt inspiratie voor een snelle maaltijd na je werk én uitgebreide diners voor je vrienden. Geniet van een bonte verzameling heerlijke recepten

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Linguine tips

Reacties op dit recept

  • Joan Matig recept. Ansjovis, zout en peper toegevoegd. Anders te vlak van smaak. Gember vind ik, persoonlijk, niets toevoegen.