Linguine met tonijnsaus

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

bevat per portie

  • 615 kcal
  • 35 g eiwit
  • 20 g vet
  • 78 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 Spaanse rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 450 g tomatenpassata
  • 400 g tonijn in olijfolie (uit blik), uitgelekt en in stukken
  • 375 g linguine

Bereiden

Verhit de olie in een middelgrote pan en fruit 2 eetlepels peterselie, de knoflook, rode peper en gember in een paar minuten zacht. Voeg de tomatenpassata toe en bak nog een paar minuten. Schep voorzichtig de tonijn erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 10 minuten sudderen.

Kook intussen de pasta gaar in 10-12 minuten in een grote pan met gezouten water, of volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schenk de saus erbij en roer goed door. Bestrooi voor het serveren met de rest van de peterselie.

Kookboek

Het recept 'Linguine met tonijnsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Pasta & noodles

diverse auteurs

'Pasta & noodles' biedt inspiratie voor een snelle maaltijd na je werk én uitgebreide diners voor je vrienden. Geniet van een bonte verzameling heerlijke recepten... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Linguine recept tips

Reacties op dit recept

  • JoanMatig recept. Ansjovis, zout en peper toegevoegd. Anders te vlak van smaak. Gember vind ik, persoonlijk, niets toevoegen.

    reageren