Romige macaroni met kaas en zongedroogde tomaten

4 personen
bereiden

waardering 8obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g macaroni of penne
  • 25 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en grof gehakt
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pureer ondertussen de tomaten met de crème fraîche en tomatenpuree in een kleine keukenmachine tot een saus. (Als je geen kleine keukenmachine hebt: snijd de tomaten fijn en meng ze met de crème fraîche en tomatenpuree.)

Giet de pasta af, bewaar een beetje kookwater en doe terug in de pan. Meng de tomatensaus, het kookwater en de helft van de kaas erdoor. Bestrooi de macaroni voor het serveren met de rest van de kaas.

Kookboek

Het recept 'Romige macaroni met kaas en zongedroogde tomaten' is afkomstig uit het kookboek...

Italiaanse gerechten

'Italiaanse gerechten' staat boordevol gemakkelijke recepten voor een snelle, doordeweekse pizza margherita én spectaculaire, feestelijke gerechten

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Africa Studio | Shutterstock.com

Macaroni tips