Penne met pompoen

10 personen
bereiden

waardering 7,6obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 8 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 3 uien, in kleine blokjes
  • 2 flespompoenen (butternut), in kleine blokjes
  • 2 theelepels rodepepervlokjes of 4 verse rode pepers
  • de blaadjes van 5 takjes tijm
  • 4 volle eetlepels crème fraîche
  • 1 kg penne
  • 100 g pecorino

Bereiden

Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de stukjes ui glazig. Voeg dan de blokjes pompoen toe, de rode peper en 2/3 van de tijmblaadjes. Doe het deksel op de pan en laat het geheel 15-20 minuten sudderen, tot de pompoen zacht is. Roer elke vijf minuten even om.

Kook intussen de pasta beetgaar en giet deze af. Breng de pompoensaus op smaak met wat zout en haal de pan van het vuur. Roer de crème fraîche erdoor en dan de pasta met de helft van de pecorino. Garneer de pasta met de rest van de tijm. Geef de rest van de pecorino er apart bij.

Kookboek

Het recept 'Penne met pompoen' is afkomstig uit het kookboek...

La Cucina d'Abruzzo

In 'La Cucina d'Abruzzo' staan het leven en vooral de culinaire roots van Giancarlo Acciavatti en Gemma Mirabilio centraal, eigenaren van het succesvolle

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Penne tips