Thaise tagliatelle met kabeljauw en geroosterde paprika

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,6obv 10 waarderingen

Bevat per portie

535 kcal
30 g eiwit
18 g vet
68 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 400 g (diepvries) kabeljauw
  • 2 grote rode paprika's
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 250 ml kippenbouillon
  • 300 g tagliatelle
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels korianderblaadjes of peterselie

Bereiden

Laat de kabeljauw ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 °C.

Rooster de paprika's ca. 20 minuten in de oven en laat ze dan 10 minuten in een afgedekte schaal liggen. Verwijder het vel en de zaadjes en snijd de paprika's in reepjes.

Verhit in een pan 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui, knoflook, paprika en currypasta ca. 3 minuten. Voeg de bouillon, zout en peper toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Laat de saus ca. 10 minuten zachtjes sudderen.

Kook intussen de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Snijd de kabeljauwfilet in 4 stukken, wrijf ze in met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de vis in ca. 7 minuten bruin en gaar, voorzichtig keren.

Schep de tagliatelle op vier borden. Schep de paprikasaus erover en leg de kabeljauw erop. Garneer met koriander.

Extra benodigd

Staafmixer

Variatietip

Vervang de kabeljauwfilet door gerookte zalm.

Het recept 'Thaise tagliatelle met kabeljauw en geroosterde paprika' wordt je aangeboden door . Beeld: Ivan Mateev | Shutterstock.com

Tagliatelle tips