Arroz de tomate

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 laurierblad
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 g langkorrelige rijst

Bereiden

Giet een flinke scheut olijfolie in een pan en verhit op een middelhoog vuur. Snijd ondertussen de ui en 2 teentjes knoflook in kleine blokjes. Bak in de olijfolie tot alles wat doorschijnend maar nog niet gekaramelliseerd is. Voeg dan de tomatenstukjes toe en breng het geheel op een hoog vuur aan de kook. Breng op smaak met laurier, een verkruimeld groentebouillonblokje en een beetje peper.

Spoel ondertussen de rijst en voeg toe aan de tomatensaus. Overgiet met een groot glas (250 ml) water, meng even en zet 10 minuutjes in de oven om te garen. Abracadabra! Open deze toverpan en ontdek een heerlijke Portugese rijst met tomaat! Meng met een houten spatel, proef en pas de kruiding en de intensiteit van de olijfolie aan naar eigen smaak.

Voilà. Dat is het. Gewoon overheerlijk. Aan tafel!

Kookboek

Het recept 'Arroz de tomate' is afkomstig uit het kookboek...

Zot van koken 2

Wat kun je verwachten in dit tweede deel? Amuseer je met snelle recepten, makkelijke recepten, ingewikkelde recepten, een noedelsoep waarvoor je 3 dagen nodig hebt om ze te maken. Speel met zoet, zout, vegetarisch, vegan. Met lekker eten

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Overige rijst tips

Reacties op dit recept

  • Jannette In Spanje legt men er nog een gebakken ei op. Lekker hoor!