Pilav met pistachenootjes

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 15 waarderingen

Bevat per portie

425 kcal
9 g eiwit
15 g vet
68 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel koenjit (kurkuma)
  • ½ eetlepel koekkruiden
  • 300 g (basmati)rijst
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 50 g rozijnen
  • 75 g pistachenootjes, gepeld

Bereiden

Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Roer de koenjit, koekkruiden en 1 theelepel zwarte peper erdoor. Schep de rijst erdoor en bak de korrels tot ze omhuld zijn met een glanzend laagje. Voeg 600 ml water, 1 theelepel zout en de sinaasappelschil toe. Kook de rijst in ca. 15 minuten heel zachtjes gaar.

Schep de rozijnen erdoor en laat de rijst in een gesloten pan nog ca. 10 minuten uitdampen. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan. Schep de nootjes op het laatste moment door de rijst. Lekker bij Indiase curry's.

Het recept 'Pilav met pistachenootjes' wordt je aangeboden door . Beeld: Yashkin Ilya | Shutterstock.com

Pilav tips

Reacties op dit recept

  • Olav Lijkt mij ook zonder een Indiase curry wel lekker...