Pilav met pistachenootjes

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 425 kcal
  • 9 g eiwit
  • 15 g vet
  • 68 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel koenjit (kurkuma)
  • ½ eetlepel koekkruiden
  • 300 g (basmati)rijst
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 50 g rozijnen
  • 75 g pistachenootjes, gepeld

Bereiden

Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Roer de koenjit, koekkruiden en 1 theelepel zwarte peper erdoor. Schep de rijst erdoor en bak de korrels tot ze omhuld zijn met een glanzend laagje. Voeg 600 ml water, 1 theelepel zout en de sinaasappelschil toe. Kook de rijst in ca. 15 minuten heel zachtjes gaar.

Schep de rozijnen erdoor en laat de rijst in een gesloten pan nog ca. 10 minuten uitdampen. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan. Schep de nootjes op het laatste moment door de rijst. Lekker bij Indiase curry's.

Bron

Het recept 'Pilav met pistachenootjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Yashkin Ilya | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Pilav recept tips

Reacties op dit recept

  • OlavLijkt mij ook zonder een Indiase curry wel lekker...

    reageren