Risotto met paddenstoelen van restaurant de Watergeus

2 personen
bereiden

waardering 7,6obv 26 waarderingen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 200 g paddenstoelen, fijngesneden
  • 200 g risottorijst
  • 500 ml kalfsbouillon (of groentebouillon)
  • 100 ml witte wijn
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • klont boter

Bereiden

Giet een beetje olijfolie in een pannetje (gietijzer, geen roestvrijstaal). Zweet er de sjalot en de paddenstoeltjes in aan.

Voeg de rijst toe en roer met behulp van een houten lepel goed door. Voeg de bouillon en de wijn toe. Kook de risotto gaar met het deksel op de pan in ca. 20 minuten.

Roer op het laatste moment de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper, zout en de boter.

Tip

Serveer bij deze risotto saté van paddenstoelen en elke vegetariër is tevreden!

Het recept 'Risotto met paddenstoelen van restaurant de Watergeus' wordt je aangeboden door chef van De Watergeus. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Risotto tips

Reacties op dit recept

  • A Lijkt me heerlijk. Ik ben dol op risotto.
  • Judith Leuk, een echt restaurantrecept. Misschien leuk om dat meer te doen op deze website? Gewoon een hele rubriek lijkt me geweldig.
  • Wieke Leuke variatie voor de herfst / winter is om de witte wijn te vervangen door rode wijn! Erg lekker en de risotto krijgt dan een paarsachtige kleur, ziet er mooi uit!
  • martina Ik heb er nog een handjevol eekhoorntjesbrood (gedroogd en geweekt in warm water) aan toegevoegd. Dit maakt de smaak van champignons intenser. Super lekker...
  • Gerda Ik doe bij het sjalotje nog 2 tenen knoflook fijngesneden, en in plaats van kalfsbouillon neem ik bospaddenstoelenbouillon en voor de boter in de plaats gebruik ik 'n scheut truffelolie! Je weet echt niet wat je proeft...