Duitse aardappelsalade (Kartoffelsalat)

2 personen
bereiden

waardering 8,4obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g krielaardappeltjes in schil
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 zure augurken
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel kappertjes
  • voor de dressing
  • 1 rijpe avocado
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1 teentje knoflook

Bereiden

Snijd de aardappeltjes doormidden. Breng ruim water aan de kook in een pan en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en laat een kwartier afkoelen.

Snijd intussen de bleekselderij in dunne partjes en de augurken in blokjes. Hak de sjalot fijn.

Maak dan de dressing door het vruchtvlees van de avocado met de mosterd, citroensap, knoflook, ½ theelepel zout en een snuf peper in de keukenmachine te mengen tot een romige dressing.

Doe de aardappels in een saladeschaal en schep ook de sjalot, bleekselderij, kappertjes en augurken erbij. Schep de dressing erop en meng goed door.

Extra benodigd

Keukenmachine

Opmerking

'Vergeet die voorverpakte aardappelsalade van de supermarkt. Die goedkope megabakken Kartoffelsalat vond ik vroeger echt om te smullen, maar nu heb ik iets veel beters. Enkele jaren geleden was ik voor een paar maanden in Zuid-Duitsland. Daar leerde ik behalve alles over schnaps en Duitse netheid ook alles over aardappelsalade. Dat het lekkerder is als de aardappels niet helemaal verdrinken in de saus bijvoorbeeld. Sindsdien maak ik aardappelsalade vaak bij barbecues in de zomer. Ik vind het een lekker, vullend gerecht en het smaakt goed bij stokbrood en gegrilde veggieburgers. Zelf heb ik er deze überfrisse avocadosaus bij verzonnen.' - Jolijn Pelgrum

Kookboek

Het recept 'Duitse aardappelsalade (Kartoffelsalat)' is afkomstig uit het kookboek...

Vegan smaaksouvenirs

Jolijn Pelgrum (vegadutchie.nl) en Sjoerd Schotten (samgreens.com) maakten samen 75 vegan wereldrecepten voor gerechten die thuis simpel te bereiden zijn, met ingrediënten die je in de meeste supermarkten kunt vinden

... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Aardappelsalade tips

Reacties op dit recept

  • Paul 1e Het is heel erg gezond, mede vanwege de avocado; 2e Ideaal voor warme dagen; 3e Makkelijk te maken; 4e Heerlijke smaak. Bedankt.