Caesar salade

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,5obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 4 dunne plakken zuurdesembrood
  • olijfolie
  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 hardgekookte eieren, in partjes
  • 4 tomaten (pomodori), in partjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • voor de dressing
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • ½ theelepel worcestershiresaus
  • paar druppels Tabasco
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 ei, hardgekookt
  • 50 ml maïskiem- of zonnebloemolie

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 100 °C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Leg de plakjes spek erop en dek ze af met bakpapier. Droog de plakjes ongeveer 1½ uur in de voorverwarmde oven tot ze krokant zijn.

Bereiden

Maal alle ingrediënten voor de dressing fijn.

Zet de oven op 200 °C. Besmeer de plakjes zuurdesembrood met olijfolie. Bestrooi ze met peper en zout en rooster ze 10 minuten in de oven.

Snijd de grote buitenste bladeren van de sla in stukken en laat de binnenste bladen heel. Maak in elk bord een bloem van de binnenste bladeren. Meng de rest van de sla met 4 eetlepels dressing en leg de blaadjes in het midden van de bloem. Verdeel de uiringen, het ei en de tomaat erover.

Steek reepjes spek tussen de bloembladeren en bestrooi de Caesar salade met de kappertjes en de Parmezaanse kaas.

Extra benodigd

Bakpapier

Het recept 'Caesar salade' is afkomstig uit het kookboek Salades (fun food serie) van .

© Caplan Books.

Caesar salade tips

Reacties op dit recept

  • Christian Geef mij liever het oorspronkelijke, met ei in de dressing, wat deze dikker maakt en de sla knapperiger...
  • monique Huh, er zit toch ei in de dressing?
  • Gerard Het is een misverstand dit recept 'Amerikaans' te noemen: er is niets Amerikaans aan. Het is het recept van een in Mexico wonende Italiaan... Daarom is het ook zo lekker...
  • redactie okoko recepten De Caeasar salade is bedacht door Cesare Cardini, een Amerikaan van Italiaanse afkomst, woonachtig te San Diego waar hij een restaurant runde. Tijdens de Drooglegging runde hij tevens een restaurant pal over de grens in Tijuana. Na afloop van de Drooglegging was de focus weer onverdeeld op Amerika, in het bijzonder op de marketing van de 'Caesar salad dressing'.
  • Roland Reacties, okay maar google eerst eens !!