Caesar salade

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Amerikaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 4 dunne plakken zuurdesembrood
  • olijfolie
  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 hardgekookte eieren, in partjes
  • 4 tomaten (pomodori), in partjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • voor de dressing
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • ½ theelepel worcestershiresaus
  • paar druppels Tabasco
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 ei, hardgekookt
  • 50 ml maïskiem- of zonnebloemolie

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 100 °C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Leg de plakjes spek erop en dek ze af met bakpapier. Droog de plakjes ongeveer 1½ uur in de voorverwarmde oven tot ze krokant zijn.

Bereiden

Maal alle ingrediënten voor de dressing fijn.

Zet de oven op 200 °C. Besmeer de plakjes zuurdesembrood met olijfolie. Bestrooi ze met peper en zout en rooster ze 10 minuten in de oven.

Snijd de grote buitenste bladeren van de sla in stukken en laat de binnenste bladen heel. Maak in elk bord een bloem van de binnenste bladeren. Meng de rest van de sla met 4 eetlepels dressing en leg de blaadjes in het midden van de bloem. Verdeel de uiringen, het ei en de tomaat erover.

Steek reepjes spek tussen de bloembladeren en bestrooi de Caesar salade met de kappertjes en de Parmezaanse kaas.

Extra benodigd

Bakpapier

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Caesar salade recept tips

Reacties op dit recept

  • ChristianGeef mij liever het oorspronkelijke, met ei in de dressing, wat deze dikker maakt en de sla knapperiger...

    reageren

  • moniqueHuh, er zit toch ei in de dressing?

    reageren

  • GerardHet is een misverstand dit recept 'Amerikaans' te noemen: er is niets Amerikaans aan. Het is het recept van een in Mexico wonende Italiaan... Daarom is het ook zo lekker...

    reageren

  • redactie okoko receptenDe Caeasar salade is bedacht door Cesare Cardini, een Amerikaan van Italiaanse afkomst, woonachtig te San Diego waar hij een restaurant runde. Tijdens de Drooglegging runde hij tevens een restaurant pal over de grens in Tijuana. Na afloop van de Drooglegging was de focus weer onverdeeld op Amerika, in het bijzonder op de marketing van de 'Caesar salad dressing'.

    reageren

  • RolandReacties, okay maar google eerst eens !!

    reageren