
Caesar salade
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Lunchgerecht
- Amerikaans
- Vlees
Ingrediënten
- 12 plakjes ontbijtspek
- 4 dunne plakken zuurdesembrood
- olijfolie
- 1 krop Romeinse sla
- 1 rode ui, in ringen
- 2 hardgekookte eieren, in partjes
- 4 tomaten (pomodori), in partjes
- 1 eetlepel kappertjes
- 50 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
- voor de dressing
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel Dijonmosterd
- ½ theelepel worcestershiresaus
- paar druppels Tabasco
- 1 theelepel kappertjes
- 1 eetlepel azijn
- 1 ei, hardgekookt
- 50 ml maïskiem- of zonnebloemolie
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 100 °C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Leg de plakjes spek erop en dek ze af met bakpapier. Droog de plakjes ongeveer 1½ uur in de voorverwarmde oven tot ze krokant zijn.
Bereiden
Maal alle ingrediënten voor de dressing fijn.
Zet de oven op 200 °C. Besmeer de plakjes zuurdesembrood met olijfolie. Bestrooi ze met peper en zout en rooster ze 10 minuten in de oven.
Snijd de grote buitenste bladeren van de sla in stukken en laat de binnenste bladen heel. Maak in elk bord een bloem van de binnenste bladeren. Meng de rest van de sla met 4 eetlepels dressing en leg de blaadjes in het midden van de bloem. Verdeel de uiringen, het ei en de tomaat erover.
Steek reepjes spek tussen de bloembladeren en bestrooi de Caesar salade met de kappertjes en de Parmezaanse kaas.
Extra benodigd
Bakpapier