Vegetarische Caesar salade met asperges & boerenkool

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 10 aspergetips
  • een handvol boerenkool, in reepjes
  • 130 g diepvrieserwtjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 sneetjes ciabatta
  • 2 kroppen little gem, blaadjes losgehaald en gewassen
  • een paar verse muntblaadjes
  • een paar verse dilletakjes
  • kokosbacon (zie onderaan het recept)
  • voor de dressing
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
  • 4 eetlepels mayonaise zonder ei
  • 2 eetlepels edelgistvlokken (o.a. biologische supermarkt)
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • een snufje zeezout en peper

Bereiden

Vul een kom met ijskoud water. Breng een grote pan water aan de kook, voeg een snufje zeezout en de asperges toe, gevolgd door de boerenkool en de erwten. Blancheer de groenten niet langer dan 60 seconden, haal uit het water en dompel direct onder in het ijskoude water zodat ze niet doorgaren. Haal de groenten uit het water zodra ze zijn afgekoeld, laat uitlekken en zet apart.

Verhit een grillpan op hoog vuur, voeg een eetlepel olijfolie toe en gril de sneetjes ciabatta. Probeer aan beide kanten een mooi grillpatroon te krijgen en haal uit de pan. Snijd in kleinere stukjes.

Roer de ingrediënten voor de dressing in een kleine kom door elkaar.

Meng de little gem met de asperges, de boerenkool, de erwten, de kruiden en wat dressing in een serveerschaal. Verdeel de kokosbacon en gegrilde ciabatta erover en serveer met de rest van de dressing apart.

Extra benodigd

Bakpapier

Kokosbacon

Roer 80 g kokosvlokken, 2 eetlepels ahornsiroop, 2 eetlepels vloeibare rook (o.a. online verkrijgbaar), 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel kokosolie in een mengkom door elkaar zodat de kokosvlokken goed bedekt zijn en verdeel over een bakplaat. Bak 10 tot 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn. Controleer regelmatig en schep tijdens het bakken om, want de kokosvlokken verbranden snel.

Opmerking

'Ik heb deze klassieker veganistisch gemaakt en er ook nog gegrilde ciabatta en wat kokosbacon aan toegevoegd. Het is een romige, heerlijke salade.' - Gaz Oakley

Kookboek

Het recept 'Vegetarische Caesar salade met asperges & boerenkool' is afkomstig uit het kookboek...

Vegan 100

Ben je van plan om (vaker) veganistisch te koken, maar geen idee waar te beginnen? Gaz Oakley leert je hoe en schreef het kookboek waarvan hij wilde dat hij het had toen hij veganistisch werd. 'Vegan 100' geeft de jonge, zelfbewuste veganist een heel repertoire aan

... lees verder

© Good Cook

Caesar salade tips