Zalmtimbaaltje met komkommersalade

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 14 waarderingen

Bevat per portie

275 kcal
20 g eiwit
2 g vet
1 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 krop lollo rosso
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine komkommer, ontpit en in kleine blokjes
  • 2 takjes basilicum, in reepjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 300 g gerookte zalm
  • ½ bekertje crème fraîche (à 125 ml)

Bereiden

Houd de losse buitenste bladeren van de lollo rosso achter en snijd de kern in heel dunne reepjes. Klop het citroensap met de olie, zout en peper tot een dressing. Schep in een kom de komkommer, de reepjes lollo rosso, het basilicum, driekwart van de kappertjes en 2 eetlepels dressing door elkaar.

Leg in vier grote timbaaltjes of hoge schaaltjes een velletje huishoudfolie en druk dit goed tegen de bodem en wand. Bekleed de schaaltjes met plakjes zalm. Schep de salade erin, vouw de plakjes zalm erover. Zet de bakjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Verdeel de rest van de lollo rosso over 4 borden. Sprenkel de rest van de dressing erover. Keer de zalmtimbaaltjes op de sla en verwijder de folie voorzichtig. Schep op elk timbaaltje een theelepeltje crème fraîche en garneer met wat kappertjes.

Extra benodigd

Huishoudfolie

Variatietip

Vervang de kappertjes door zalmeitjes.

Het recept 'Zalmtimbaaltje met komkommersalade' wordt je aangeboden door

Komkommersalade tips