Koolsalade gekruid met chilipeper van Rick Stein

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g savooiekool (ongeveer de helft van een grote kool)
  • 2 theelepels plantaardige olie
  • 1 theelepel zwart mosterdzaad
  • 150 g ui, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 15 g knoflook, fijngehakt
  • 2 groene chilipepers, ontdaan van zaad en fijngehakt
  • 10-12 kerrieblaadjes
  • ¾ theelepel kurkumapoeder
  • 50 g verse kokos, fijngeraspt
  • 1 eetlepel limoensap

Bereiden

Snijd de kool in vieren en verwijder de stronk en de dikke nerven. Snijd het blad in dunne reepjes, was deze en laat uitlekken.

Verhit de olie in een wok of grote pan met dikke bodem. Doe het mosterdzaad erin en zodra dat niet meer ploft de ui. Fruit die in 3 minuten net zacht en net bruin.

Voeg de knoflook, de groene chilipeper, het kerrieblad, de kurkuma, de kool en 1 theelepel zout toe. Roerbak 2 minuten op hoog vuur tot de kool net gaar is.

Neem de pan van het vuur, voeg de kokos toe en schep goed om zodat de kokos eventueel vocht opneemt. Hussel het limoensap erdoor en serveer direct.

Variatietip

'In plaats van met kool is het ook erg lekker met sperziebonen die je in de lengte in lange dunne repen snijdt.' - Rick Stein

Kookboek

Het recept 'Koolsalade gekruid met chilipeper van Rick Stein' is afkomstig uit het kookboek...

Rick Stein ontdekt de Oriënt

'Rick Stein ontdekt de Oriënt' is een ambitieuze zoektocht naar de authentieke oosterse keuken, buiten de gebaande paden en toeristische trekpleisters... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Koolsalade tips

Reacties op dit recept

  • Gerda Lijkt me een heerlijk recept, het is oosters gezien de kruiderij, maar ik ga het maken met!!!!! krieltjes. Heb toevallig kool in huis.