Pastasalade met bieten, walnoten, feta en druiven

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 rode bieten (rauw), geschild en in plakjes van ½ cm
  • olijfolie, naar smaak
  • balsamicoazijn, naar smaak
  • 4 takjes tijm
  • 400 g pasta
  • 100 g walnoten
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 200 g feta, in blokjes
  • 100 g witte druiven, gehalveerd
  • 1 komkommer, zaadlijst verwijderd en in halve ringen
  • 1 bosje lente-ui, in stukken van 4 cm
  • 1 gele paprika, in lucifertjes
  • 150 g Griekse yoghurt
  • handje basilicum, de blaadjes

Bereiden

Stook de barbecue op of verwarm de oven voor op 180 °C.

Neem 4 stukken aluminiumfolie die groot genoeg zijn om er pakketjes van te vouwen. Leg de gesneden bieten op het folie. Besprenkel met wat olijfolie en balsamicoazijn. Strooi er wat zout naar smaak over en leg er een takje tijm op. Vouw de pakketjes dicht en gril deze ongeveer 20 minuten op een hete barbecue met deksel of bak ze 1 uur in de oven.

Haal de bietjes uit de folie en gril ze nog 2 minuten op de barbecue. Als je de bieten in de oven hebt gegaard, sla je deze stap over.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.

Meng de walnoten, knoflook, feta, druiven, komkommer, lente-ui en paprika door de gekookte pasta, samen met de Griekse yoghurt en wat zout en peper.

Leg de plakjes biet op de borden, schep de pastasalade erbij en strooi er wat verse blaadjes basilicum over.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Tip

Je kunt bieten rauw en gekookt eten, maar ook grillen! Trek handschoenen aan als je de bieten gaat schillen en snijden, anders krijg je rode handen. Drink er een lekkere smoothie bij van 1 avocado, 2 groene appels in stukjes, 10 blaadjes munt, 1 handje cranberry's en 500 ml water.

Kookboek

Het recept 'Pastasalade met bieten, walnoten, feta en druiven' is afkomstig uit het kookboek...

Het BinnensteBuiten kookboek

Net als in het populaire tv-programma 'BinnensteBuiten' bundelen chef-koks Alain Caron, Sharon de Miranda en Ramon Brugman hun krachten en schotelen de... lees verder

© Carrera Uitgevers

Pastasalade tips