Venkelsalade met tomaat

2 personen
bereiden

waardering 7,5obv 11 waarderingen

Bevat per portie

55 kcal
2 g eiwit
3 g vet
5 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 venkelknol, in stukjes
  • ½ eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • enkele druppels Pernod
  • 1 vleestomaat, ontpit en in smalle partjes

Bereiden

Kook de venkel 5 minuten in weinig water met zout. Giet de venkel af.

Roer de mayonaise los met het citroensap en eventueel een paar druppels Pernod.

Schep de venkel, de tomaat en de mayonaise door elkaar. Maal er peper boven.

Het recept 'Venkelsalade met tomaat' wordt je aangeboden door . Beeld: Ekaterina Kondratova | Shutterstock.com

Venkelsalade tips

Reacties op dit recept

  • tonny Heerlijk recept frisse smaak en heel snel klaar...een aanrader.
  • Jihn Na vijf minuten koken is de venkel moes geworden. Moet dit niet twee minuten zijn (blancheren)?