Venkelsalade met tomaat

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 55 kcal
  • 2 g eiwit
  • 3 g vet
  • 5 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 venkelknol, in stukjes
  • ½ eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • enkele druppels Pernod
  • 1 vleestomaat, ontpit en in smalle partjes

Bereiden

Kook de venkel 5 minuten in weinig water met zout. Giet de venkel af.

Roer de mayonaise los met het citroensap en eventueel een paar druppels Pernod.

Schep de venkel, de tomaat en de mayonaise door elkaar. Maal er peper boven.

Bron

Het recept 'Venkelsalade met tomaat' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ekaterina Kondratova | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Venkelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • tonnyHeerlijk recept frisse smaak en heel snel klaar...een aanrader.

    reageren

  • JihnNa vijf minuten koken is de venkel moes geworden. Moet dit niet twee minuten zijn (blancheren)?

    reageren