Lemoncurd

1 liter curd
bereiden

waardering 8,2obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g boter
  • sap en rasp van 5-6 onbespoten citroenen (je hebt 250 ml sap nodig)
  • 5 grote eieren
  • 250 g lichtbruine basterdsuiker

Bereiden

Doe de boter in een grote hittebestendige kom. Zet die op een grote pan water dat tegen de kook aan is gebracht. Doe intussen citroensap, -rasp, eieren en suiker in een kom en klop alles stevig door. Haal dit mengsel door een zeef en voeg het toe aan de gesmolten boter. Klop 30-35 minuten met de garde tot het begint te binden en een mooie saus is geworden.

Schenk de saus, nog warm, in warme, gesteriliseerde potten. Sluit ze goed af en bewaar ze een maand in de koelkast. Eenmaal geopend is de lemoncurd nog een week houdbaar.

Kookboek

Het recept 'Lemoncurd' is afkomstig uit het kookboek...

Jam

In 'Jam' rekent Ghillie James af met ouderwetse manieren van inmaken. Je eigen jam, confituur en chutney maken is leuk en makkelijk! Ze beschrijft per seizoen het fruit... lees verder

© Uitgeverij Becht

Saus tips