Soep van geroosterde zoete aardappel met feta

2 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen, geschild en in kleine blokjes
  • 2 wortelen, geschild en in kleine blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 ciabattabroodjes
  • 20 g pompoenpitten
  • 10 g koriander, alleen de blaadjes
  • 100 g feta, verkruimeld

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappel en wortel. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, kruid met peper en zout en zet 15 minuten in de oven.

Snij ondertussen de rode ui fijn en pers de teentjes knoflook. Schil en rasp de gember. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof de rode ui, knoflook en gember aan. Kruid met 1 eetlepel komijn. Voeg 1 liter water toe samen met het bouillonblokje en breng aan de kook.

Haal de zoete aardappel en wortel uit de oven en bak de ciabattabroodjes nog 5 minuten af. Voeg de zoete aardappel en wortel toe aan de bouillon, kruid met peper en zout en laat nog 5 minuten doorkoken.

Mix de soep met een staafmixer of in de blender en serveer samen met de pompoenpitten, koriander, feta en de ciabattabroodjes.

Extra benodigd

Bakpapier, staafmixer of blender

Kookboek

Het recept 'Soep van geroosterde zoete aardappel met feta' is afkomstig uit het kookboek...

Kom & Vork

Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch. Het is 'chique' genoeg om te delen met je... lees verder

© Aerial Media Company

Aardappelsoep tips