Bamisoep (bami godok)

4 personen
bereiden

waardering 8,1obv 16 waarderingen

Ingrediënten

  • ca. 125 g Chinese mie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngewreven
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 300 g varkenslapjes (bijv. hamlappen), in kleine blokjes
  • 1 liter (groente- of kippen)bouillon
  • 1 dunne, jonge prei of 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • handvol bladselderij, fijngesneden
  • gebakken uitjes, voor garnering

Bereiden

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, spoel af onder de koude kraan en zet opzij tot gebruik.

Fruit de ui en knoflook in de olie tot de ui glazig is en schep het vlees erdoor. Bak kort mee en voeg 2 theelepels gemalen witte peper toe. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten doorkoken.

Roer de prei en bladselderij erdoor.

Verdeel de mie over soepkommen en schenk de bouillon met vlees en groenten erover. Garneer met gebakken uitjes.

Variatietip

Ook dunne reepjes omelet zijn een lekkere garnering voor deze bamisoep.

Kookboek

Het recept 'Bamisoep (bami godok)' is afkomstig uit het kookboek...

De echte smaak van Indonesië

Dit boek geeft een veelzijdige blik in de Indonesische keuken, met haar boeiende oorsprong, tradities en gebruiken. Je komt alles te weten over typische ingre... lees verder

© Caplan Books

Bamisoep tips

Reacties op dit recept

  • Leo Ik ben na een google search dit recept van bami soep tegengekomen. Ik wilde dit eten omdat ik gisteren in een echt chinees eethuis (in de wagenstraat in den Haag) moest kiezen tussen duif en bamisoep, waarna ik voor duif gekozen heb. De bamisoep heb ik dus nu klaargemaakt.
    Het was heerlijk!!
  • g Hier heb ik lang moeten zoeken naar dit oude recept, uit mijn jeugd, ik heb er zo veel over gehoord van oudere familieleden, maar nooit zelf geproefd, maar nu zag ik het recept...
  • Tineke Dit wordt 'm met de Kerst. Wij gaan high-soepen! Met verschillende soepen en wat kleine hapjes erbij.
    • Dave Wat een geweldig leuk idee zeg!!