De echte smaak van Indonesië

De Indonesische keuken is van een verbluffende eenvoud en biedt tegelijkertijd een ongelooflijke variëteit aan gerechten, smaken en texturen. Indonesisch eten is prikkelend, geurig en hartverwarmend en verleidt iedereen die van exotisch eten houdt. Dit boek geeft een veelzijdige blik in die Indonesische keuken, met haar boeiende oorsprong, tradities en gebruiken. Je komt alles te weten over typische ingrediënten als gember, laos en citroengras. Over befaamde smaakmakers als ketjap, santen en tamarinde. En je leert hoe je met de tjobek en oelekan de allerbeste sambals maakt. Maar wat dit boek echt uniek maakt zijn de recepten. Het zijn stuk voor stuk familierecepten die meestal van generatie op generatie zijn doorgegeven. Soms handgeschreven, in sierlijke letters in vergeelde schriftjes. Vaak mondeling van moeder op dochter, oma op kleinzoon, tante op nichtje. Wat begon als enkele receptnotities over bekende Indonesische gerechten, mondde uit in een verzameling van de allerbeste Indonesische recepten. Receptuur van volgens ingewijden 'de allerbeste ketjap manis' en 'de lekkerste saté', 'de meest verrukkelijke pasteitjes' of 'zalige spekkoek'. Het verslag van deze culinaire ontdekkingsreis voert langs soepen, rijst- en noedelschotels. Langs vlees-, tofu- en visgerechten, groenten en salades. Maar ook sambals, verleidelijke snacks en zoete hapjes zijn niet vergeten. Dus geniet al proevend, kokend en lezend van alle heerlijkheden uit de fantastische Indonesische keuken.

AuteurEllen Duxbury & Desirée Verkaar

UitgeverijCaplan Books

  • Paperback
  • 288 pagina's
  • ISBN 9789087240691

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken over de Indonesische keuken